Szombathely

2014.03.24. 15:40

Átadta a Zonta Club az YWPA-díjat középiskolás pályázóinak

Szombathely - Átadta az YWPA (Young Women in Public Affairs – Fiatal nők a közéletben) díjat a Zonta Club hétfőn a Nagy Lajos Gimnáziumban rendezett ünnepen.

Merklin Tímea

A Zonta Világszervezet az YWPA-díjat 1990-ben alapította. A szombathelyi Zonta Club 2001 óta írja ki a pályázatot, öt esetben küldték tovább nemzetközi szintre a pályamunkákat. A pályázat 16–19 éveseknek szól, célja a fiatal lányok végzett tevékenységének elismerése, ösztönzése, bátorítása közéleti szerepek vállalására.

A hétfői díjátadón mondott értékelésében Pócz Gáborné klubelnök elmondta: mindhárom díjazott a korát meghazudtolva dolgozta ki pályamunkáját (angol nyelven), nagyon nyitottan látják a világot. Sok egyéni tapasztalattal, érezhető lelkesedéssel mutatták be magukat, fejtették ki gondolataikat, láthatólag elég érettek ahhoz, hogy szolgálatba álljanak másokért. A zsűri nemzetközi bírálati szempontok alapján úgy döntött, hogy az első helyre Őri Fanny Júlia munkáját teszi, az övét küldik tovább nemzetközi szintre. Az ifjú hölgy egy évet töltött cserediákként Ausztráliában a Rotary Club szervezésében, ez juttatta olyan közvetlen tapasztalatokhoz, amelyekről átéléssel írhatott. Hargitai Emma és Magyarlaki Martina megosztott második helyet kaptak magas színvonalú munkájukért, és az elismerés kifejezésére jutalomösszeget is felfelé kerekítették számukra a Zonta Clubot támogatóinak köszönhetően. A lányok a klubot szimbolizáló sárga rózsát is megkapták, valamint számos jókívánságot céljaik megvalósításához: „Legyen belőlük kiváló környezetvédő, orvos és közgazdász".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!