Szombathely

2016.05.29. 07:20

Az állatok szőrös gyerekek! – Rendhagyó ÁVE-gyereknap Szombathelyen

Szombathely – A Sportligetbe várja az állatbarát gyereknapozókat az Állatvédők Vasi Egyesülete vasárnap. A legtrükkösebb és a legszebb kutyákkal is találkozhatnak a gyerekek – ezt ígérik a szervezők.

Bakos Ágnes

Nagyon is aktív gyereknapra készül az Állatvédők Vasi Egyesülete és a Szombathelyi Repülőklub közösen. Például azért, mert rendeznek gazda-kutya futóversenyt. Persze a „szőrös gyerekek" méret szerinti kategóriákban versenyeznek, úgyhogy a kistestű ebeknek nem kell megijedni, nem egy német juhász legyőzése lesz a feladat. A szépségversenyen is külön kategóriák lesznek: a fajta jellegű és keverék ebeknek.

Amíg a kutyák pihennek, addig sem unatkoznak a gazdik: lesz minden, ami egy tökéletes gyereknaphoz szükséges a kézműves programtól az arcfestésen át a tomboláig.

Ez a gyereknap azért különleges, mert a igazi gyerekek mellett a „szőrös gyerekeknek" is szól. A terület tisztaságára természetesen ügyelni kell, így az ÁVE-sok azt kérik, a gazdik mindenképpen vigyenek magukkal zacskót az ürülék felszedéséhez. A gyereknapozó kutyák oltási könyve sem maradhat otthon – ezt kérik a szervezők.

Aki kutya nélkül érkezik, nem biztos, hogy úgy is távozik: az Állatvédők Vasi Egyesülete örökbe fogadható ebei is ott lesznek a sportligetben, hátha éppen gyermeknap alkalmából találnak egymásra a leendő kétlábú társukkal...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!