Szombathely

2015.11.29. 19:59

Az egyház karitatív akciója - A szegények segítése

Szombathely - December 3-án megnyílik Szent Márton ládája egy karitatív akció során 15 órakor a Király utca 1. szám alatt található pékáru üzletben.

Bajdó Bettina

Az ünnepségen részt vesz dr. Veres András megyéspüspök, dr. Puskás Tivadar polgármester, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, valamint a pékség képviselője.

A Szombathelyi Egyházmegye mindig fontosnak tekintette a rászorulók segítését. Ezért is hirdeti meg minden évben a Váltsuk meg Szent Márton köpenyét! elnevezésű jótékonysági akcióját. A Szent Márton Jubileumi Évben most kibővül ez a karitatív program. A sütőipari zrt.-vel összefogva szombathelyi és zalaegerszegi boltokban – december 3-án – elindul a Szent Márton ládája! akció. A vásárlóknak lehetőségük van arra, hogy saját szükségletük mellett a rászorulók számára is vegyenek termékeket, amelyek becsomagolva végül a kihelyezett ládákba kerülnek. Innen vehetik ki a rászorulók vagy a karitász munkatársai összegyűjtve, majd eljuttatják a szegény, rászoruló családoknak.

A decemberi programok itt még nem érnek véget. December 3-án, 17 órakor a Kulisszák mögött! címmel dr. Veres András megyéspüspökkel beszélget dr. Németh Norbert egyetemi lelkész a Martineumban. December 4-től 6-ig ugyanitt Adventi ifjúsági lelkigyakorlatot tartanak.

December 8-án, 19 órakor Kódexmásolás egyetemistákkal címmel a Szombathely Egyházmegyei Könyvtár rendez programot.

December 13-án, 9 órakor pedig megáldják a székesegyház bronzkapuját, ezzel megnyitják az Irgalmasság Évét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!