Szombathely

2015.08.04. 10:30

Az elmélet találkozik a gyakorlattal – népszerű a szombathelyi gépészmérnök-képzés

Szombathely - A Nyugat-magyarországi Egyetem Természettudományi és Műszaki Karán szeptemberben induló duális gépészmérnöki szakra 299 pont volt a felvételi határ, a jelentkező hallgatók átlagpontszáma 346 volt. A meghirdetett 80 helyet betöltötték.

Bajdó Bettina

Dr. Balogh András, a Természettudományi és Műszaki Kar dékánhelyettese a múlt heti sajtótájékoztatón elmondta: büszkék arra, hogy Szombathelyen országosan az előkelő második legmagasabb pontszámmal lehet valaki az egyetem gépészmérnök-hallgatója. Visszautaltak arra, hogy a műszaki képzés elindításának hátterében a munkaerőpiac valós igényei álltak: a térségben kevés a jól képzett műszaki szakember, az ország más területeiről vagy külföldről szinte lehetetlen mérnököket idecsábítani, ezért a helyben képzés kézzelfogható, stratégiai fontosságú kérdéssé nőtte ki magát.

A gépészmérnök-képzés szeptembertől várakozásokon felüli létszámmal startolhat, mindez egy éveken át tartó hosszú előkészítő folyamat eredménye: 2013-ban született meg a megállapodás, melynek eredményeként a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektora háromoldalú megállapodást írt alá Szombathely polgármesterével és a Nyugat-Pannon térség meghatározó járművállalatainak képviselőivel – tudtuk meg Iszak Noémitől, a Nyugat-magyarországi Egyetem Ügyfélkapcsolati és Tudásmenedzsment Központ munkatársától. Egy tanévben a képzés a hallgatóknak 26 hét egyetemi oktatásból és 22 hét szakmai gyakorlatból áll, melyet Szombathelyen és annak vonzáskörzetében található multinacionális vállalatoknál teljesíthetnek. Ezáltal a legújabb műszaki technológiákról azonnal alkalmazható tudást és tapasztalatot szereznek, így az itt végzett mérnökök azonnal képesek integrálódni az ipari környezetbe. A sikeres felvételi után a cégek által kiválasztott hallgatók a képzés időtartamára a cégektől kiemelt pénzbeli juttatásban részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!