Szombathely

2015.03.28. 07:14

Az ép vállát műtötték meg a 27 éves férfinak a Markusovszky kórházban – Belső vizsgálat indult, a férfi kártérítést kér

Szombathely - Csak akkor derült ki a tévedés, amikor a férfi az altatást követően magához tért. Bár a kórház munkatársai felajánlották, hogy megműtik az ép vállat, a férfi nem kért ebből..

Lisztmayer Zsófia

Szabó Gábor az egyik kereskedelmi csatorna hírműsorában nyilatkozott a félresikerült műtétről. Elmondása szerint először azt hitte, hogy álmodik, el sem akarta hinni, hogy ez történt vele. – Egy világ omlott össze bennem, amikor felébredtem, és a jobb kezem fájt a bal helyett.

A fiatal férfi bal vállát egy sportbalesetet követően kellett volna megműteni, mert levált róla egy darab csont. Miután észlelte, hogy a műtét után a másik válla fáj, azonnal szólt az orvosoknak, akik szerinte furcsán reagáltak. – Bocsánatot kértek, és azt mondták, hogy megműtik a másik vállamat is, és hogy ez nem nagy időkiesés. Szerintem viszont ez elég nagy kiesés, főleg, hogy kijelentettek a munkahelyemről – mondta el a férfi.

Hozzátette: felajánlották, hogy megműtik azt a vállát, amelyikkel tényleg gond van. Ő azonban ezt nem kérte, a kártérítést viszont igen.

Amióta kijött a kórházból, Szabó Gábor gyógytornára jár a megműtött, ép válla miatt. Egyelőre megbecsülni sem tudja, hogy mikor tud majd újra burkolóként dolgozni. A férfi ügyvédhez fordult, mivel sok pénztől esett el, amikor elveszítette ausztriai munkáját.

Tóth László ügyvéd elmondása szerint ez egyértelmű műhiba. Az ügyvéd véleménye szerint valószínűleg a műtéti előkészítésnél hibáztak, de azt mondja, hogy akkor sem érti, miért az egészséges vállát szegecselték meg.

A kereskedelmi csatorna megkeresésére nem nyilatkozott a kórház, válaszlevélben csak annyit írtak, hogy belső vizsgálat indul a hiba miatt. Arról nem tudni, hogy peren kívüli megegyezésre lehet-e számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!