Szombathely

2014.01.22. 15:30

Az NLG végzős diákjai a kormányablakban

Szombathely - A Nagy Lajos gimnázium 12/c osztálya ismerkedett szerdán a kormányablakkal, egyben Ügyfélkaput is létesítettek a gyerekek.

Peltzer Géza

Az idei évben a középiskolás végzős diákok számára hirtelen fontos lett az Ügyfélkapu, mert ez az első év, amikor papíralapon nem lehet beadni a jelentkezést felsőoktatási intézményekbe. Dr. Lampért Bernadett osztályvezető elmondta, hogy sorra keresik meg a Hunyadi utcai  kormányablakot a végzős diákok hogy maguk számára Ügyfélkaput létesítsenek. Ez ugyanis csak okmányirodában, kormányablakban, illetve az adóhatóságnál lehetséges. A személyre szóló Ügyfélkapuhoz személyi okmány, és e-mail-cím szükséges, az Ügyfélkaput ezután aktiválni kell, és már lehet is az ügyeket elektronikusan intézni. A Hunyadi utcai kormányablakban minden segítséget megadnak a végzős diákoknak, akár csoportosan, akár egyénileg jönnek. Az Ügyfélkapu valójában arra szolgál, hogy a netre fellépő ügyfél igazolhassa személyazonosságát. Ennek létesítése számára is fontos, hiszen ekkor biztos lehet abban, hogy az ő nevében más nem fog ügyeket.

Mesterházi Bence és Dali Dominik 12/c-s tanulók a kormányablakban. Fotó: Horváth Csaba

Simonné Baranyai Zsuzsa osztályfőnök elmondta: az 12/c matematikaosztály, a gyerekek elsősorban műszaki, gazdasági pályákra készülnek, de van, aki orvos szeretne lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!