Szombathely

2015.07.31. 09:55

Az olimpiákon megjelenő vallási szokásokról mesélt Horváth Vilmos

Szombathely - Zsúfolásig megtelt az ŐrvidékHáz nagyterme az Ötkarikás unikumok című programsorozat utolsó előadására, amelyen az olimpiákon megjelenő vallási szokásokról mesélt Horváth Vilmos.

A  Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület elnöke a tőle megszokott lehengerlő stílusban vette sorra azokat a vallásokat, nagy egyéniségeket, melyek néhány napra  szó szerint az egész világ figyelmét magukra irányították. Természetesen szó volt a kvékerekről és a mormonokról is, akik adott esetben egy olimpiai aranyérmet is feláldoztak azért, hogy ne sértsék meg vallásuk előírásait. Rajtuk kívül Horváth Vilmos többek között mesélt még Forrest Smithsonról is, aki Bibliával a kezében nyerte meg 1908-ban a 110 méteres gátfutást, de természetesen az előadó megemlítette a háromszoros olimpiai bajnok Balczó Andrást is, aki minden győzelmét Istennek ajánlotta.

A szervezők a nagy sikeren felbuzdulva úgy döntöttek, hogy lesz folytatása a kezdeményezésüknek. Decemberben egy olyan egész napos konferenciát tartanak az ŐrvidékHázban, amely a Kárpát-medencei magyar olimpikonokról szól majd.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!