Szombathely

2014.10.20. 11:14

Az UNESCO Társult Iskolák hálózatának tagja lett a Gothard iskola

Szombathely - A Gothard Jenő Általános Iskola csatlakozott az UNESCO Társult Iskolák hálózatához. Ezzel azt is vállalta, hogy fokozott figyelmet fordít a tanulók nemzetközi érdeklődésének felkeltésére.

Merklin Tímea

 

A tudományos életre nevelés jegyében prof. dr. Jankovics Istvánt csillagászati előadásra hívta meg Mándl Józsefné igazgató (Fotók: Merklin Tímea)

- A megtisztelő cím elnyerése feladatokkal is jár, ezért olyan rendezvényeket szervezünk a tanulóink számára, hogy ők is magukénak érezzék a programot, és minél több mindent megtudjanak az UNESCO tevékenységéről és céljairól – tudtuk meg Mándl Józsefné igazgatótól. A nemzetközi kitekintés akkor lehet alapos és eredményes, ha van mivel összehasonlítani, tehát először hazánkat kell jól megismerni, ezért most a „ Magyarország világörökségei” témát emelték ki.

- A sulirádió különkiadásaiban egy héten át a tanulók minden nap megismerkedhettek egy vagy két világörökségünkkel. Ezt kiegészítve a faliújságra is rengeteg hasznos információ és érdekes képanyag került. Minden felsős osztály választott egy világörökséget és feldolgozta a témát: plakátot, lapozható füzetet, tablót készítettek, kiállítást rendeztek. Az alsós tanulók rajzokat készítettek, azokat a világörökségeket rajzolták le, amelyeket már láttak és tetszett nekik, vagy ahová szeretnének elmenni. Egész heti munkánkról egy összefoglaló kiadvány és egy rövidfilm is készül, amelyet megküldünk az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának.

Az UNESCO társult iskolák azt is vállalják, hogy a fenntartható fejlődés iránti érzékenységre, a békés együttélésre nevelik a gyerekeket, elősegítik a kultúrák közötti párbeszédet, hangsúlyossá teszik a tudományos és környezettudatos nevelést, a hagyományok ápolását. Ezekhez kapcsolódóan is plusz programokat szerveznek, amelyek gazdagítják a tanórán kívüli iskolai életet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!