Szombathely

2015.05.08. 20:39

Balassa Péter: tévedtünk - A Jobbik visszavonná a vasárnapi zárva tartásról szóló törvényt

Szombathely - A Jobbik szerint a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény egyértelműen megbukott, és azt vissza kell vonnia a Fidesz-KDNP kormányzatnak.

A társadalmi felháborodás olyan mértékű a vasárnapi zárva tartásról szóló törvénnyel kapcsolatban, amivel nem mehet szembe egy olyan kormány, amely a magyar emberek érdekeit kívánja szolgálni - hangzott el a Jobbik péntek délelőtti sajtótájékoztatóján Szombathelyen.

Balassa Péter önkormányzati képviselő elmondta, hogy bár a vasárnapi zárva tartás a Jobbik programjában is szerepelt, de az életbe lépett szabályozással szemben olyan mértékű a felháborodás, hogy a párt beismeri tévedését, és célszerűnek tartja a törvény visszavonását. Kiemelte, hogy egyebek közt a balatoni szezon közeledtével is egyre világosabb, hogy a kérdés újrgondolására van szükség. Aláhúzta továbbá, hogy a szabad vasárnap jogos igény a munkavállalók részéről, azonban megfelelő megoldást kell találni arra, hogy ennek megvalósulása ne sértse az emberek érdekeit, ennek kereteit csak egy széles körű társadalmi egyeztetés során lehet kialakítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!