Szombathely

2013.03.20. 19:46

Befejeződött az utcanévtáblák cseréje a megyeszékhelyen

Befejeződött az utcanévtáblák cseréje a városban szerdán.

Vas Népe

A Brenner Tóbiás és a Nárai út sarkán lévő tábla felhelyezésével az utolsó, 806. darab is a helyére került. Az elmúlt időszakban egyre több jelzés érkezett az illetékesekhez, hogy Szombathely utcanévtáblái elöregedettek, eltűntek vagy megrongálódtak, megrongálták azokat. Tavaly a Szova Zrt. munkatársai felmérték a helyzetet, s valóban hasonló esetekről tudtak beszámolni, így az önkormányzattal együttműködve belevágtak az utcanévtáblák cseréjébe.

 


Az utolsó táblát dr. Puskás Tivadar csavarozta fel a kerítésre (Fotó: Szendi Péter)

Az akciót tavaly szeptemberben indítottuk el, ugyanis megállapítottuk, hogy 806 darab tábla szorul cserére, pótlásra a városban mondta el dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester szerdán délután a Brenner Tóbiás körút és a Nárai út kereszteződésénél tartott sajtótájékoztatón, majd hozzátette: a legfontosabb célkitűzés, hogy minél szebb legyen Szombathely városa, egységes és rendezett képet mutasson. Ehhez pedig olyan apró dolgok is hozzátartoznak, mint az utcanévtáblák egységes képe.

A polgármester azt is elmondta, évente 2-300 ezer forintot költenek a táblák pótlására, cseréjére, a mostani akció 12 millió forintba került, vagyis: egy tábláért körülbelül 15 ezer forintot fizetett a város. Most e tekintetben egységes és rendezett a város képe. Persze számíthatunk majd amortizációra, de reméljük, ez nem lesz számottevő így a város első embere, aki a helyére csavarozta az utolsó, 806. táblát. Amely tegyük hozzá nem sikeredett tökéletesre: egy ékezetet ugyanis elvétettek a készítők. Reméljük, a hibát kijavítják.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!