Szombathely

2014.08.18. 13:40

Behajtani tilos! - Több utcát lezárnak a karnevál miatt Szombathelyen

Szombathely - A belváros több utcájába nem lehet már behajtani a csütörtökön kezdődő Savaria Történelmi Karnevál miatt.

Farkas Eszter

Több belvárosi utcát is lezárt, illetve folyamatosan lezár a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Savaria Történelmi Karnevál miatt.

Augusztus 17-én már lezárták a II. Rákóczi Ferenc utcának a Thököly Imre utca és a Batthyány téri körforgalom közötti szakasza. A forgalomkorlátozás itt kedden este 20 óráig tart.

Szintén augusztus 17-én már lezárták az Aréna utcának a Zrínyi Ilona utca és a Thököly Imre utca közötti szakaszát, a II. Rákóczi Ferenc utcának a Batthyány téri körforgalom és a Légszeszgyár utca közötti szakaszát. A belváros ezen utcáit augusztus 27-én 20 óráig nem használhatják az autósok. Ma 20 órától egészen augusztus 27-én 20 óráig elzárják az autós forgalom elől a Thököly Imre utcának a Mátyás király úti körforgalom és a Hunyadi János út közötti szakaszát, a Kossuth Lajos utca és az azt keresztező Hefele Menyhért utcákat, a Király utca és a Savaria tér közötti útszakaszt. Szintén ma 20 órától augusztus 26-án 20 óráig nem lehet behajtani autóval a Zrínyi Ilona utcának a Mátyás király út és a Hunyadi János út közötti szakaszára.

A történelmi karnevál idején hat fix és öt átengedő ponttal ellátott útlezárást szükséges eszközölni (Grafika: Kelemen Attila)

Időszakos lezárás lesz csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap reggel 8 órától 24 óráig a Wesselényi Miklós utcának a Szent Márton utca és a Savaria tér közötti szakaszán. A lezárással érintett területek megközelíthetősége miatt beengedő pontok is létesülnek, melyeken kizárólag az ott lakók és az engedéllyel rendelkezők közlekedhetnek. Bizonyos útszakaszokat gyalogos övezetté nyilvánítanak a karnevál idejére. Eszerint csütörtökön 12 órától hétfőn 4 óráig a Thököly Imre utcának az Isis parkoló és a Gyöngyös híd közötti szakaszát, a II. Rákóczi Ferenc utcának a Thököly utca és a Batthyány tér közötti szakaszát, a Bejczy István utcát, a Kossuth Lajos utcának a Helefe Menyhért utca és a Bejczy István utca közötti szakaszát, az Aréna utcának a Thököly Imre utca és az Aréna utca 8. szám közötti szakaszát. A felvonulások ideje alatt időszakosan lezárják a Thököly Imre utcát, a Bejczy István utcát, a Kossuth Lajos utcát, a Hefele Menyhért utcát, a Berzsenyi teret, a Széchenyi István utcát, a Kőszegi utcát, a Mártírok terét, a Király utcát, a Savaria teret és a Szent Márton utcát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!