Szombathely

2015.06.08. 09:50

Bejárják a Tour de Hongrie útvonalát – Szombathelyről indultak a biciklisek

Szombathely - Síppal, biciklicsengővel, dudával kísért tapsviharban indultak útnak a biciklisek a városháza elől hétfőn reggel.

Bakos Ágnes

A kerékpárosok egy része hatnapos túrára indult a tikkasztó melegben: bejárják a Tour de Hongrie útvonalát.

"Jó hátszelet!" – így kell elköszönni a biciklisektől, mondta a túra legidősebb kerékpárosa, Földvári Ferenc. Csak az idén már több mint háromezer kilométert kerekezett a 67 éves budapesti nyugdíjas, neki meg sem kottyan a 470 kilométeres menet.

Június 12-én Budapesten ér majd véget a „Sisakot viselek!" kerékpáros túra. A célja egyrészt bemutatni az augusztusi Tour de Hongrie, a Magyar Körverseny idei útvonalát és nem utolsó sorban felhívni a figyelmet a biztonságos kerékpáros közlekedés fontosságára.

 

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere indította útjára a csapatot, azt mondta: nemcsak a kerékpársport, hanem Szombathely hírét is viszik a biciklisek az útjuk során.

Csatlakoztak a gyakorlott kerekezőkhöz a Gothard Jenő Általános Iskola diákjai, mintegy húszan. Ők a városhatárig tekertek és onnan vissza az iskolába. Koczka Tibor, Szombathely alpolgármestere kísérte a gyerekeket, visszafelé pedig Simon Zoltán Péter, a Vas Megyei Kerékpáros Szövetség elnöke is csatlakozott hozzájuk két keréken.

Eisenkrammer Károly főszervező hangsúlyozta, hogy nem verseny a túra, mindenütt, a városon belül is betartják a KRESZ-t. A kerékpárosokat két személyautó és négy motoros kíséri. Ahogy a főszervező fogalmazott: "A nagyfiúk Keszthelyre indultak" Szombathelyről, rájuk 470 kilométer kerekezés vár a következő hat napon. A Gothard-iskola diákjai pedig elméletben folytatják a biciklizést: kerékpáros napot tartanak az iskolában, a vakációra hangolódva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!