Szombathely

2014.04.25. 14:55

Bolondballagás Szombathelyen - Nagy feltűnést keltettek a végzősök

A Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Savaria Szakképző Iskolájának végzős diákjai ismét beöltözve vonultak végig a városon.

Farkas Eszter

Ismét megtartotta a „bolondballagást” a Savaria Szakképző Iskola pénteken. Az érettségiző és végzős OKJ-s osztályok diákjai a hagyományokhoz hűen különleges jelmezekbe öltözve gyalogosan, illetve feldíszített autókkal vonultak végig a városon.

A közel 180 főből álló csoport pénteken déli 12 órakor indult el, borús esős időben, ám nagy jó kedvvel a Hadnagy utcából. A végzős diákok vonulását az iskola rendészeti tanulói is segítették.

A diákok a Hadnagy utcából indultak el, majd tovább haladtak a Honvéd és a Király utcák felé, át a Mártírok terén, a Kőszegi utcán és a Széchenyi utcán, tovább a Szili János, Hefele, Kossuth Lajos Bejczy és Thököly utcákon, majd végül vissza indultak a Hadnagy utcába.

Szombathelyen 2008-ban kezdte el a „bolondballagást” a Savaria Szakképző Iskola, amellyel az elmúlt években hagyományt teremtett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!