Szombathely

2015.05.18. 17:37

Bővül a szombathelyi kerékpárút-hálózat

Szombathely – Új kerékpárútszakasz épül a Körmendi úton, július elejére várhatóan elkészül.

A beruházás a Gyöngyöshermán felé haladó kerékpárút-hálózat fejlesztésének része, a teljes költségvetése 145 millió forint. Már munkagépek dolgoznak a Körmendi úton, épül az új kerékpárútszakasz a Szent Gellért utcai körforgalom felé. A majdnem háromszáz méteres nyomvonal alapozása folyik most, kiépítik a csapadékvíz-elvezető rendszert, és lerakják a szegélyeket.

Maga a kerékpárút 2,4 méter szélességgel készül, mellette fut még egy 90 cm-es járda. Aszfaltburkolata lesz, a két szélén szegélyezve, jól megágyazva, biztos alappal készítjük el ezt a szakaszt. A kivitelezői szerződést május 4-én kötöttük meg, 60 nap áll rendelkezésünkre a befejezésig – mondta el a hétfői sajtóbejáráson Pócza Balázs, a kivitelező cég ügyvezetője.

Dr. Puskás Tivadar jobbján Lakézi Gábor, a másik oldalon Pócza Balázs és Takács Sándor. Fotó: Médiaközpont

A beruházás célja a kerékpárút-hálózat bővítése a déli városrész felé. Az egyik nyomvonal a Szent Gellért és a Szőlős utca felé, a másik a Diófa-Újvilág-Rumi-Pásztor utcák felé halad. A már lezárult első ütemben 2,2 km-en forgalomtechnikai változtatásokkal, felfestésekkel a meglévő közút szélén jelölték ki a kerékpáros nyomot. A második ütemben új szakaszok épülnek a Körmendi, Rumi és Diófa utcákban, összesen 1,2 km hosszan.

– A város kerékpárút-hálózata most 3,3 km-es szakasszal bővül. A modern városhoz hozzátartozik, hogy az autósok és a gyalogosok mellett a kerékpárosok közlekedési feltételei is adottak legyenek és megteremtődjenek. Az első szakaszon túlvagyunk, nyár közepén már birtokba vehetik az új szakaszokat a biciklisek – mondta el dr. Puskás Tivadar polgármester, aki megtekintette a munkálatokat.

Az építkezés miatt az autósok 30 km/órás sebességkorlátozás mellett haladhatnak a Körmendi út érintett szakaszán. A kivitelezés július 4-én zárul, kivétel ez alól a Rumi út, ahol légvezetékcsere miatt csúszás várható. A munkálatok ideje alatt áramszünet is lesz. A fejlesztéssel csaknem 25 km-esre bővül a város kerékpárút-hálózata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!