Szombathely

2013.01.22. 13:36

Családbarát munkahely: szombathelyi cég a díjazottak között

Vas megyei díjazottja is van a Családbarát munkahely pályázatnak: a szombathelyi Human Matrix Személyzeti Tanácsadó Kft. kisvállalkozás kategóriában nyerte el a címet.

Nagy Ildikó

Huszonhárom pályázat nyerte  el kilencven indulóból a 2012. évi Családbarát munkahely címet. Az elismeréséket a díjazottak hétfőn vehették át. Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszöntőjében hangsúlyozta a nemzet alapját jelentő család jelentőségét, és fontosnak nevezte, hogy a vállalkozások figyelmet fordítsanak a munkavállalók, a családok helyzetére is.

A Családbarát munkahely pályázatot 2000 óta hirdetik meg évente. 2011-től pedig megújult formában és újragondolt tartalommal az Emberi Erőforrások Minisztériumának Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága a cím odaítélésével a családbarát módon működő kis-, közép- és nagyvállalatokat, költségvetési szervezeteket díjazza. Soltész Miklós hangsúlyozta: a kormány legfontosabb célkitűzése a családok erősítése, és fontosnak nevezte, hogy segítsék a kismamák visszatérését a munkahelyükre.

Családbarát munkahely elismerést kapott nagyvállalati kategóriában többek között az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., a START Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Nonprofit Kft. valamint a British Telecom Magyarországi Szolgáltató Központja (BT ROC Kft.).

Közepes vállalkozás kategóriában Családbarát munkahely elismerésben részesült a Gödöllő Coop Zrt., az Arkon Zrt. és a Gaálhab Szivacsfeldolgozó Kft.

Kisvállalkozás kategóriában Családbarát munkahely címet nyert a Cookson Electronics Hungary Kft., a  SZACSA-Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a MagiCom Kft., az Answer Kft. és a szombathelyi Human Matrix Kft.  A költségvetési szervezetek közül Családbarát munkahely lett Tata önkormányzata, a Bács-Kiskun megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, az Egri Kulturális és Művészeti Központ, a Békés Város Szociális Szolgáltató Központ, Tapolca polgármesteri hivatala, a Magyar Állami Operaház, az Orosháza Város Önkormányzat Egységes Szociális Központ és a keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ. A Debreceni Egyetem különdíjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!