Szombathely

2016.02.17. 19:21

Csocsó: a szombathelyi focisták megverték a színészeket

Szombathely - Régóta készültek egy közös délutánra a szombathelyi színészek és a Haladás focistái. Remek hangulatban, Koltay Róbert telefonos közreműködésével tartottak csocsóbajnokságot. Lesz folytatás.

Bakos Ágnes

Haladás-mezt kapott ajándékba, emlékbe Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója Mészöly Gézától, a Szombathelyi Haladás vezetőedzőjétől és Halmosi Pétertől, a Haladás csapatkapitányától. Ezzel koronázták meg a közös csocsódélutánt a színészek és a focisták.

- Ha a szabályok engedik, átvállalom Halmosi Pétertől a következő két sárgalapját - így köszönte meg a színház-igazgató a különleges ajándékot. Telefonon, de itt volt Koltay Róbert színész-rendező is, köszöntötte a résztvevőket, hiszen ő is besegített a szervezésbe. Elnézést kért a színészektől, de akkora Haladás-drukker lett, hogy a csocsókupán is a futballistáknak drukkolt. Eredményes lett a távoli szurkolás: verhetetlennek bizonyult a Halmosi Péter-Iszlai Bence duó a csocsóasztal mellett, de megszorongatta őket a Jámbor Nándor-Matusek Attila páros. Nyolc perc alatt 21 gól esett - és ez csak a döntő mérkőzés volt a csocsódélutánon a Krúdy Klubban. Persze az eredmény sokadlagos volt, ezt hangsúlyozta Jordán Tamás és Mészöly Géza is.

A lényeg a közös program, a közös játék volt - ezzel a céllal szervezték meg a „játékos” délutánt.

- A futball hasonló, mint a színház: ki kell menni, és elő kell adni valamit a pályán. Nemcsak egyénként, hanem csapatként is - vont párhuzamot Mészöly Géza. Elmondta: a Vasas ellen készül éppen a Haladás, és bár a csocsóasztal műanyag lapja nem készíti fel a focistákat a felázott füves pályára, de csapatösszetartásnak mindenképpen megfelel egy-egy ilyen, félig-meddig focis délután.

Egri Viktor, sportriporter vállalta a kommentátori szerepet, bár az iramból adódóan nem volt hálás feladat csocsómeccseket közvetíteni. Pörögtek a műanyag játékosok, szinte számlálhatatlanul estek a gólok. Óriási ovációt kaptak a színészek és a focisták, bőven meríthettek erőt hangos drukkereiktől. „Kakukktojásként” kivette a részét a játékból, aztán a szurkolásból is Hartai Petra: a színésznő a kupa egyetlen hölgycsocsósa volt, bár csak egy mérkőzés jutott neki. Ígéreteket is hallhattak a nézők. Egyrészt, hogy meccsre járnak majd a színészek, másrészt, hogy igyekeznek minél több színházi előadásra eljutni a Szombathelyi Haladás futballistái.

Az biztos, hogy percek alatt arénát varázsoltak a Krúdy Klubból -, és tervezik, hogy megismétlik a közös, csocsós délutánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!