Szombathely

2014.04.10. 20:35

Kanadai emlékek

Szombathely - Kanadai képeslapok címmel nyílt fotókiállítása Devecsery Lászlónak tegnap az Oladi Általános Iskola, Középiskola és Szakiskola galériáján.

Nagy Ildikó

Devecsery László 2013 végén négy hétig a kanadai magyarok vendégszeretetét élvezte. Fellépett gyerekek és felnőttek előtt, közben utazgatott, és dokumentált. Így lehet, hogy az eddig költőként, tanárként és rendezőként ismert embert most új oldaláról is megismerheti a közönség: kanadai fotói május 10-éig láthatók az oladi intézmény galériáján.

Devecsery László Kanadában készült fotói május 10-éig láthatók az oladi iskola galériáján. Fotó: Szendi Péter

A csütörtök délutáni megnyitón Szerémi Zoltán színművész és Korponay Zsófi színész gitározott és énekelt, a vendégeket Rettegi Attila, az intézmény igazgatója köszöntötte, a fotókat dr. Takátsné dr. Tenki Mária kulturális tanácsnok ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Az indiánokat, a Niagara és a Shannon vízesést, a Sellőlányt és számos ottawai, vancouveri, torontói látnivalót megörökítő képekről pedig maga az alkotó mesélt a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!