Szombathely

2014.04.11. 16:55

Egy csésze fekete mellett beszélgettek a rendőrökkel

Szombathely - Kinyitott a Police Coffee: a rendőrök péntek délután egy csésze kávé mellett beszélgettek a város lakóival.

Nagy Ildikó

Ahogy dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere is megjegyezte, nagy valószínűséggel péntek délután a pláza volt a város legbiztonságosabb pontja, hiszen több rendőr is „kitelepült" a CBA-ba, ahol megnyílt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által életre hívott Police Coffee.

Dr. Hatala József (jobbról) is szívesen válaszolt a kérdésekre. Balról dr. Puskás Tivadar, Bereczki Balázs és Horváth József.Fotó: Szendi Péter

A kávézó tulajdonképpen lakossági fórum volt: a város lakói egy csésze kávé mellett mondhatták el a közbiztonsággal, a re ndőrség munkájával kapcsolatos észrevételeiket.

Az országos rendezvénysorozat 12. állomása volt a szombathelyi, amelyen elsőként dr. Garamvölgyi László rendőr dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) kommunikációs igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Az NBT elnöke, a miniszteri biztosként tevékenykedő egykori országos rendőrfőkapitány, dr. Hatala József hangsúlyozta: bár Vas megye az ország legbiztonságosabb megyéje, és a városok tekintetében ugyanez igaz Szombathelyre is, fontos tudni, hogy milyen a lakosság szubjektív biztonságérzete, és e visszacsatoláshoz kínál megfelelő alkalmat a Police Coffee.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy országszerte örömmel adják a helyszínt a rendezvényhez, és vállalják a vendéglátást.

Dr. Puskás Tivadar polgármester és Horváth Csaba, a városi bűnmegelőzési, közbiztonsági és közrendvédelmi bizottság elnöke arra hívták fel a figyelmet, hogy a megyeszékhely önkormányzata a kiemelt figyelem mellett anyagilag is hozzájárul a városi közbiztonság megteremtéséhez, növeléséhez, a térfigyelő kamerarendszer kibővítése is ezt a célt szolgálja.

Dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, Vas megyei rendőrfőkapitány a rendészeti területen tevékenykedők – köztük a polgárőrök – munkáját emelte ki, mondván: nekik – és persze az itt élő törvénytisztelő polgároknak is – köszönhető, hogy kiemelkedően jó a megye közbiztonsága.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!