Szombathely

2016.04.29. 19:20

Egy feladatra egy dokumentum

Szombathely - A vállalkozásokat érintő közigazgatási bürokrácia csökkentése érdekében országos konferenciasorozatot indított a Miniszterelnökség a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével együttműködésben. A konzultáció pénteken a vasi megyeházán folytatódott.

Szombathelyi Médiaközpont

Az adminisztratív terhek mérséklése érdekében eddig is számos intézkedést hozott a kormány, például eljárási szabályokat módosított, illetéket és szolgáltatási díjakat csökkentett, valamint átalakította a közigazgatás szerkezetét is.

Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója tart előadást a szombathelyi konferencián Fotó: Médiaközpont

- Vas megyében 12 helyen található kormányablak, ezekben 1116 ügykört intézünk, egyebek mellett olyanokat is, amelyek érintik a vállalkozásokat. Ezeknek több mint kilencven százalékát nyolc napon belül lezártuk. Hétfőtől csütörtökig hosszított nyitva tartással várjuk a vállalkozókat - mondta el Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár kiemelte: - Változik az adózás rendjéről szóló törvény, valamint új közigazgatási törvény is készül, melyek szintén egyszerűsítik majd az eljárásokat.

Az elektronikus ügyintézés kiterjesztése az egyik legégetőbb kérdés a vállalkozások számára.

- Mi, vállalkozók már nem tudunk több papírt gyártani, amivel kielégítjük a közhivatalok igényeit. Azt szeretnénk, ha egy feladatra egy dokumentumot kellene benyújtanunk, és ahhoz az érintett hivatalok mindegyike hozzáférhetne - fogalmazott Szárnyas János, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei elnöke.

A személyes konzultációkkal összekötött konferenciasorozatot követően egy kérdőívet is kitölthetnek majd a vállalkozók. Ezek értékelése után hozhat újabb bürokráciacsökkentő lépéseket a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!