Szombathely

2016.05.24. 14:11

Elfogadták a kihívást – Négy vasi település, három iskola és a szombathelyi tűzoltók is neveztek

Kanadában először 1982-ben rendezték meg a Kihívás napját, Magyarországon 1991 óta ad programot. Mára ez a világ legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseménye. Idén Vas megyéből négy település jelezte részvételét, valamint három iskola, és megvédenék sportos címüket a szombathelyi lánglovagok.

Bakos Ágnes

Az országos verseny koordinációját a Magyar Szabadidősport Szövetség végzi, helyi segítséggel.

Magyarországon eddig 1580 falu és város vett részt az össznépi megmozduláson.

Minden évben május utolsó szerdáján tart a versengés: a nap első percétől este kilenc óráig. Tavaly a versenyben részt vett falvak és városok lakói egyetlen nap alatt több mint 6 millió negyedórás testmozgást végeztek.

Minden település más-más érdekes mozgással készül és a lakosságszám szerinti besorolás alapján vannak versenyben.

Az úgynevezett négyes kategóriában indul Csepreg, ahol traktorhúzó versenyt is rendeznek szerdán: három csapat igyekszik negyedóra alatt minél hosszabb távot megtenni.

Hegyfalu a kettes kategóriában száll versenyben: megmozgatják az időseket és az ovisokat is, sőt, utcánkénti kispályás focitornát tartanak. Nevezett Körmend és Szentgotthárd is a megyéből.

Az iskolák között Vas megyéből a Celldömölki Városi Általános Iskola, a Csehimindszenti Mindszenty József Általános Iskola, valamint a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola fogadta el a kihívást és sportolnak legalább negyedórát.

Tavaly óta külön megmérettetnek a tűzoltóságok: előzetes jelentkezés alapján. A tavalyi Kihívás napja legaktívabb lánglovagjai a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói voltak – idén megvédenék címüket.

A Kihívás napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz – Vas megyében is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!