Szombathely

2015.05.04. 18:03

Elstartol a Szociális Hét Szombathelyen

Szombathely - Május 5-én kezdődik a 19. Szociális Hét. Erről tartottak hétfőn sajtótájékoztatót a Városházán.

Szombathely mellett nyolc intézmény közreműködésével valósul meg idén a Szociális Hét rendezvénysorozata. A következő négy nap alatt nyolc helyszínen több mint harminc előadást, kerekasztal-beszélgetést tartanak, de bölcsődei nyílt nap és fotókiállítás is színesíti a programsorozatot.

Dr. Puskás Tivadar és Horváthné Németh Klára a sajtótájékoztatón. Fotó: Médiaközpont

Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere kiemelte, hogy egy közösség erejét az mutatja meg, ahogy a rászorulókkal bánik, és ebben a város eddig is az élen járt. Kiemelte még, hogy az országban Belváros–Lipótváros (V. kerület) és Kisvárda mellett Szombathely a harmadik partnere annak az együttműködési megállapodásnak, amely az idősek otthoni gondozását célozza meg.

Horváthné Németh Klára, a Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a rendezvénysorozat témakörei a fogyatékos-ellátást, az idősek ellátását, a bölcsődéket, az ifjúsági kerekasztalt állítja fókuszba. A programok között szerepel előadás a demenciával kapcsolatos terápiás lehetőségekről, a hajléktalanellátás helyzetéről, a karitász Kríziskamra mintaprojektjéről és ifjúságfejlesztésről, de lesz nyílt nap az autistákkal foglalkozó Holnap Házában, hangszeres bemutató, fotókiállítás és tájékoztató hangzik el a szociális pályázati lehetőségekről is. Pénteken este kitüntetéseket adnak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!