Szombathely

2015.03.05. 14:36

"Én vagyok Erdélyi Rolika, aki soha nem adja fel!" - Nézze meg, mi történt az egy éve transzplantált kisfiúval

Éppen ma egy éve esett át a csontvelői őssejttranszplantáción Erdélyi Rolika. A hős kisfiú, akiért az egész megyében és azon túl is nagyon sokan szorítottak. Rolika anyukája, Andi a facebookon a kisfiú nevében meséli el, milyen kalandos, küzdelmekben és örömökben gazdag év van mögöttük. Íme, Rolika szívet melengető beszámolója.

Nagy Ildikó

"Ma egy éve annak, hogy transzplantáltak. Nem is tudom megmondani, hányszor voltam eddig kórházban. Túl vagyok pár koponya- és egyéb kisebb műtéten. Voltak pillanatok, amikor megrémisztettem a szüleimet, amikor az életem volt a tét...

Párszor újrakezdtem a rehabilitációt, volt, amikor két hónap, volt hogy fél év is kellett, hogy újra erőre kapjak, és mozogni kezdjek.

Mindig okoztam meglepetéseket, két éven át küzdöttek velem, hogy megtanuljak mászni, de amikor a gyógytornász néni elment nyaralni ... én elindultam, valahogy így tanultam meg beszélni is, amit azóta is imádok.

Szóval túlvagyok ezen a transzplantáción is. Az utolsó kontrollon a doktor bácsi azt mondta, kimondhatjuk: hematológiailag gyógyult vagyok. Természetesen az ember soha sem lehet száz százalékig nyugodt, de ebben a szüleim sajnos már rutinosak. Nem is hiányzik nekik semmilyen extrém hobbi az életükből. Okozok én elég izgalmat.

Már csak egy gyógyszerem van az öt után, ez már igazán semmiség.

A havi kontrollok is csökkentek, bár egy kicsit furán hangzik, de mindig boldogan megyek. Hiszen az ott eltöltött pár hónap alatt az orvosok, nővérek, terapeuták szeretete kedvessége vett, és vesz körül a mai napig.

Elkezdtem hízni, ami két évig nem sikerült. Újabban hajlandó vagyok egyedül inni - csak mesés pohárból - és kicsit rágni is, de csak apával. Olyankor érzem, az erő velem van.

A 29. Spar maratoni futáson olyan élményt szerzett nekem Iváncsics Zsolt, hogy leküzdöttem egy éve tartó félelmemet, és újra beültem a babakocsiba - az anyukám nagy örömére. Azóta sokszor futtatom, mert suhanni a legjobb dolog a világon...

Decemberben életem legnagyobb meglepetését kaptam. A kedvenc mesefiguráim keltek életre a Weöres Sándor Színházban. Annyira boldog voltam aznap, igaz a mondás: csodák márpedig vannak!

Rendszeresen járok pszichológushoz, Éva nénit annyira szeretem, hogy amikor megérkezem, már a főiskola folyosóján hangosan kiabálok neki. Imádok vele lenni!

Utoljára említem a gyógytornát, mert az a mumus az életemben. Nem szeretem. Ennek a torna közben folyton hangot is adok. Üvöltök, kiabálok, anya és apa közben mondják, hogy fordítsam azt az energiát is a tornába, de én hajthatatlan, nagyon makacs kisfiú vagyok! Persze, ha megy a mese, akkor valamiért más az egész. S mivel a gyógytornász néni nagyon kedves és csinos, ezért az ölelés, a puszi és a köszönöm a végén soha nem maradhat el.

Ha minden rendeződik, az óvodába is szeretnék visszamenni, mert nagyon szeretnék már a gyerekekkel játszani.

Végre rendszeresek a napjaim. Boldog és kiegyensúlyozott vagyok. Rengeteget pihenek, játszok, rosszalkodok, csibészkedek, bohóckodok. A kedvenc időtöltésem a kacsák és a hattyúk etetése a Csónakázótónál.

Jelenleg várom a lábműtétem időpontját. És meg fogom mutatni a világnak, hogy felállok, mert én vagyok Erdélyi Rolika, aki soha nem adja fel!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!