Szombathely

2013.04.26. 16:22

Értékelések a szombathelyi közgyűlés másnapján

Szombathely - Ne adják el a Fő téri volt élelmiszerüzlet épületét, legyen lakossági egyeztetés a Falco bővítéséről, nincs szükség új mega sportcsarnokra - mindezekben egyetért az ellenzék.

Simon Erzsébet

A városi közgyűlés utáni pénteki sajtótájékoztatón Horváth Attila, az MSZP-SZTKE részéről azzal kezdte mondandóját, hogy technikai típusú döntések uralták a csütörtöki városi közgyűlést. Sajnálta, hogy nem vették napirendre a trafikok ügyét, pedig Szombathelyen is az történt, ami országszerte: a Fidesz lenyúlt egy komplett iparágat. Sérelmezte azt is, hogy a közgyűlési többség "suttyomban" kívánta módosítani a rendezési tervet a Falco bővítése kapcsán. Meglehet, a fejlesztés jó dolog, de legyen lakossági egyeztetés is, mondta. A szocialisták szerint nincs szükség kézilabdacsarnokra 1,1 milliárd forintért, a Fő téri csemegeüzlet épületét pedig nem kellene mindenáron eladni.

Nagy vonalakban minden előbbi témával kapcsolatban egyetértett a szocialistákkal a jobbikos Balassa Péter, a trafikügyet "haverok, buli, fanta" típusú történetnek nevezve. Bár az új fizetőparkolási övezetek témáját sem vette napirendjére a közgyűlés, szerinte hatástanulmányt kellene készíteni a következő testületi ülésre, mert a parkolók üresen állnak. Bár a közgyűlési többség elfogadta az új helyi buszmenetrendet, a Jobbiknak van ezzel kapcsolatban egy 50 millió forintos megtakarítást eredményező javaslata.

Balassa Péter a közgyűlésben szóvá tette a trafik-ügyet.  Szerinte haverok, buli, fanta  típusú a történet. Fotó: Kiss Teodóra

Az LMP-s Horváth Zoltán szerint bölcsen döntöttek a képviselők, amikor elhalasztották a Falco-bővítéssel kapcsolatos döntést. Beszámolt arról, hogy kezdeményezte a polgármesternél egy területi oktatási kerekasztal létrehozását, miután Szombathelyen is állami kézbe kerültek az iskolák. Örömmel hallotta dr. Puskás Tivadartól, hogy a járási tankerületek is hasonlóan gondolkodnak, és talán lesz megegyezés. Horváth Zoltán performance-szal zárta a tájékoztatóját: miután kínai testvérvárosi delegáció járt a városházán, kitűzték a kínai zászlót; ő egy tibeti kicsiny lobogót helyezett mellé. A magyarázata: Kína elnyomó diktatúra, pártja pedig elkötelezett híve a tibeti autonómiának. A papírzászló pár percet élt meg új helyén. A városháza alkalmazottja rögvest eltávolította.

Közgyűlés Szombathelyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!