Szombathely

2015.01.21. 16:33

Ezentúl a Savaria Történelmi Karnevál és a Szent Márton-év programjait a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. szervezi

Információink szerint egy szervezet felel majd a jövőben Szombathely turisztikai jellegű programjaiért. A jövőben a Savaria Karnevált és a Szent Márton-évhez kötődő programokat eddigi feladatai mellett a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. rendezheti.

Szombathelyi Médiaközpont

A Vas Népe tudomására jutott, hogy a Savaria Történelmi Karnevál és a Szent Márton-év programjait a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. szervezi. A város legnagyobb fesztiválját 15 éve a közhasznú a közalapítvány rendezte, évről évre több mint százezer látogató érkezett Szombathelyre az ország minden tájáról. A népszerű rendezvény az utóbbi években négynaposra bővült. Szent Márton születésének 1700. évfordulója 2016-ban lesz, erre nagyszabású programsorozattal készül a város. Az emlékév jegyében már tavaly számos eseményen vehettek részt a szombathelyiek. Az egyházi vonatkozású programokat a püspökség, a világi rendezvényeket a Szent Márton Programiroda fogta össze. Utóbbi feladatokért, akárcsak a karneváli programokért a tervek szerint ezentúl Savaria Turizmus Nonprofit Kft. felel. A városvezetés célja, hogy Szombathely legfőbb turisztikai termékei egységes módon kerüljenek fejlesztésre, összehangolásra és kommunikálásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!