Szombathely

2015.11.27. 14:40

Flashmobbal tiltakoztak a Falco-gyár füstje ellen

Szombathely – A Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület a Kanizsai Dorottya Gimnázium diákjainak közreműködésével flashmobot szervezett a Falco-gyár melletti áruház parkolójába. Céljuk, hogy a környezetvédelem fontosságára felhívják az emberek figyelmét, különös tekintettel a szombathelyi levegő minőségének a romlására.

Vadas Krisztina

– Egy civil kezdeményezés és megmozdulás keretében vagyunk itt, egy flashmobot mutatunk be – mondta Barók Andrea, a szombathelyi Szülőföld Egyesület környezetvédelmi referense.

– A Szülőföld Kulturális, Sport és Örökségvédelmi Egyesület kiemelt elkötelezettsége és környezetvédelmi társadalmi felelősségvállalása kapcsán vagyunk itt. Ezzel a flashmobbal a szombathelyi levegőszennyezésre szeretnénk felhívni az emberek figyelmét. Szombathely a magyar városok közt sajnos nem a legjobb helyet foglalja el levegőminőség szempontjából. Itt a háttérben a Falco-gyár kéménye látható, ahonnan naponta gomolyog elő a szennyezett gőz. Nem csak a látványa zavaró, de az erős szag és a por csípi a szemet, és kaparja a torkot. Nagyon kellemetlen. Az ilyen fajta környezetterhelés különösen az allergiásokat és a gyerekeket zavarja – fejtette ki a villámcsődület célját a környezetvédő.

– Ha az emberek megállnak és elgondolkodnak azon, hogy mi történik a közvetlen közelükben, akkor a mai napon elértük a célunkat – fejezte be beszédét Barók Andrea.

Ezt követően a diákokkal különböző alakzatokat vettek fel, amivel látványosan felkeltették a vásárlók figyelmét.

Korábbi cikkeink a témában:

Így képzeli a fejlesztéseit a Falco-gyár

Mit talált a szombathelyi delegáció a csehországi Falco-gyár helyszínén?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!