Szombathely

2015.04.17. 17:40

Fontos döntések születtek a közgyűlésen

Szombathely – A milánói világkiállítás magyar pavilonjáról, a ciklusprog-ramról és a Szova-kötvényekről esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon.

Szombathelyi Médiaközpont

Mindenki gratulált a szimfonikus zenekar új igazgatójának, Kiss Barnának, és a város turisztikai cége élére megválasztott Grünwald Stefániának. Balassa Péter, a Jobbik képviselője sérelmezte, hogy nem kapták meg időben a ciklusprogramról szóló előterjesztést, szerinte sok fontos dolog kimaradt belőle. Úgy gondolja, a Szova-kötvények ügyét csak kormányzati szinten lehet megoldani.

Az új ciklusprogram az előzőre épül, nem konkrétumokat tartalmaz, inkább irányvonalakat határoz meg – mondta Illés Károly fideszes alpolgármester. Lendvai Ferenc szerint a világkiállítási pavilonnak nem a külseje a lényeg, hanem ami benne lesz. Úgy véli, olyan turisztikai látványossággal gazdagodik a város, ami által felpezsdülhet az élet a huszárlaktanyában – tette hozzá a Fidesz-frakció vezetője.

A kéthavonta tartott közgyűlések következménye, hogy maratoni hosszúságúra nyúlnak az ülések – kezdte a baloldal sajtótájékoztatóját Nemény András. Felvetette a bizottsági struktúra újragondolásának szükségességét. Mint mondta: egy összeollózott ciklusprogram került a testület elé, amire nem lehet jövőt építeni. Molnár Miklós megköszönte a közgyűlésnek, hogy a költségvetés módosítása kapcsán a segítő szándék érvényesült, és nem került a büdzsé politikai viták kereszttüzébe. Az alpolgármester elmondta: 500 millió forint pénzmaradvánnyal számoltak el tavalyról, amelyből 84 millió szabadon felhasználható, ezzel a nehezen teljesíthető bevételi előirányzatot csökkentették, így könnyítve az idei költségvetésen.

A közgyűlés részleteiről itt olvashat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!