Szombathely

2015.01.25. 09:45

Fontos témákat tárgyal a szombathelyi közgyűlés: csökkenhet a hivatali dolgozók száma

Csütörtökön ülésezik először 2015-ben a szombathelyi képviselő-testület, 24 napirendi pont található a közgyűlési előzetesben, számos fontos döntést hoznak majd.

Cseszkó Tamás

Sportos témákkal kezdődik a csütörtöki közgyűlés, rögtön első napirendi pontként kiderül, hogy áll a Haladás beruházása. Az ülésen Bordás Péter, a projekt novemberben kinevezett vezető tervezője ismerteti a Haladás Labdarúgó Stadion és Multifunkcionális Sportkomplexum beruházási koncepció tervét. Információink szerint az elmúlt hetekben komoly egyeztetések zajlottak az egyesület szakosztályaival, így több konkrétum várható. Az előterjesztés szövege szerint a közgyűlésen jelen lesz Vigh László miniszteri biztos is. Az építkezések mellett szó esik a nyugat-magyarországi utánpótlás nevelési-centrum létrehozásáról is, itt szintén előadóként szerepel Vigh László.

A közgyűlésen szó esik a Szent Márton-kártya bevezetésének eddig tapasztalatairól, és további elfogadóhelyekre tesznek majd javaslatot. Komolyabb vita várható a hetedik napirendi pontnál, átszerveznék ugyanis a polgármesteri hivatalt, amelynek következménye a dolgozói létszám racionalizálása is. Az előterjesztés szerint összevonnának több osztályt. A jelenleg 251 fővel működő hivatal 230 fősre csökkenne, így évi 100 millió forint nagyságrendű megtakarítás várható. A döntés nem végleges, a konkrét javaslatot majd a következő hónapban tárgyalják. Átalakulás várható a Savaria Történelmi Karneválnál is.

A város legnagyobb nyári rendezvényének szervezését eddig a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Alapítvány végezte, amely várhatóan a jövőben is megmarad, ám az operatív szervezési feladatokat a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. látná el. Mérföldkövet jelenthet az a döntés is, miszerint létrehoznák a Duális Felsőoktatási Képzési és Kutató Központot, amelynek vezetője az előterjesztés szerint dr. Németh István lenne. Érdekesség, hogy bár Molnár Miklós alpolgármester többször ígéretet tett arra, hogy január végén bemutatják azon konkrét intézkedési tervet, amely a Falco-gyár és a lakók kapcsolatát rendezné, ezen napirendi pont nem található a közgyűlési előzetesben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!