Szombathely

2016.08.30. 15:13

Futófesztivál harmadszor

Szombathely - Szeptember 25-én rendezik meg a III. Futófesztivált és Szent Márton-futást Szombathelyen. Aki szeretne rajta részt venni, előzetesen kell jelentkeznie.

Horváth Erika

A harmadik alkalommal kiírt szombathelyi futófesztivál keretében rendezik meg ezúttal is a 10 km-es országúti országos bajnokságot (felnőtt, U23-as és junior korosztályban, valamint 4x2,5 km-es ifjúsági váltóknak) -, amelyet idén a Szombathelyen is megfordult neves mesteredző, Híres László emlékének szentelnek.

A szeptember 25-ére, vasárnapra (az első rajt 12.55-kor lesz) kiírt futófesztiválon az amatőrök számára is biztosítanak versenylehetőséget. A félmaratoni táv például csak a nem igazoltak számára lesz, de felkészültségtől függően lehet a 10 km-t, a 4x2,5 km-es váltófutást, vagy a 2,5 km-es távot is választani - utóbbi a III-VI. korcsoportos diákok versenye lesz. A legfontosabb információ az, hogy valamennyi eddig felsorolt versenyre csak előzetesen lehet nevezni, egészen pontosan szeptember 12-én éjfélig - utána már nem.

Ezen kívül lesz még Szent Márton-váltó gyerekeknek 1700 méteres távon, előre megszervezett csapatok számára, illetve három, szülőket, illetve apróságokat megmozgató program (nem verseny). Amelyekre elsősorban olyan szülőket - anyukákat - várnak csemetéikkel, akik most kevésbé tudnak saját edzéseikre koncentrálni, de szívesen részt vennének a fesztiválon. A babakocsis futáson a kocsit toló szülő tetszőleges távot teljesíthet a 10 km-ből. A 2 éven aluliaknak kiírt babafutás távja 10-20 méter lesz, illetve a futóbiciklis futamban a picik 20-40 métert tesznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!