Szombathely

2014.03.11. 10:20

Gyaloglás a vízért

Szombathely - Hat liternyi vízzel indultak útnak hat kilométeres túrájukra a Herman Ottó Szakképző Iskola környezetvédelmi technikus osztályának tanulói a víz világnapja alkalmából.

Burkon László

Világszerte sok gyerek és felnőtt hosszú utat tesz meg nap mint nap, hogy tiszta ivóvízhez jusson. Az együttérzés és a megtapasztalás élményét szeretnék átadni azok a szervezők, akik a víz világnapja alkalmából évek óta meghirdetik a „Walking for Water", azaz „Gyalogolj a vízért!" elnevezésű nemzetközi programot. A szervezők arra buzdítanak minden érdeklődőt, hogy keressenek fel malmokat, esetleg malmok maradványait a környezetükben, szervezzenek oda egy legalább 6 kilométeres gyalogtúrát és hátizsákban vigyenek magukkal 6 liternyi vízzel teli palackot, amelyből mindenki annyit fogyaszt útközben, amennyi jól esik neki.

Hat liter vízzel a hátizsákban mindenki élvezte a gyalogtúrát. Fotó: Herman iskola

Szombathely mai területén egykor 12 malom működött, ezek közül a legtöbbet mára lebontották. A Herman Ottó Szakképző Iskola 9. évfolyamos tanulói Oladról először a kámoni Bánovics-malomhoz gyalogoltak el, majd a herényi malmot látogatták meg – tájékoztatott Markóné Németh Andrea és Szalay Julianna. Az előbbi romos állapota ellenére rendkívül hangulatos úti célnak bizonyult, míg a Herényben található malom lakóházakká átépített formáját tekinthették meg.

A túra jó hangulatban telt, útközben három zsák szemetet is begyűjtöttek a diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!