Szombathely

2014.07.23. 08:19

Gyereknek lenni jó Felsőcsatáron is

Felsőcsatár - A Váci Mihály Általános Iskola és az AMI több évtizede táboroztatja azokat a 1-7. évfolyamos tanulókat, akik a nyári szünidejüket a Vas hegy adta környezeti szépségek közepette, kulturális és sport élményekkel gazdagon kívánják eltölteni.

Farkas Eszter

Az iskola pedagógusai és meghívott szakemberek gondoskodtak az élményekről: túrák során felismeréssel szereztek ismeretet, tapasztalatot a Vas-hegy és a Pinka-mente világáról, a kiskertek kultúrnövényeiről, a szőlőhegy értékeiről. Kézműves foglalkozáson faliképeket, csipeszbábokat készítettek, batikolás technikájával varázsoltak újjá ruhadarabokat. A közösségépítő és kommunikációs gyakorlatokat jól kiegészítette a képességfejlesztő játékokkal való ismerkedés a LOGO szolgáltatás segítségével. Az ügyességet, állóképességet igénylő sportprogramok között különlegességnek számított a gyermekíjászat megismerése.

Fotó: Farkas Eszter

Az egész hetet végigkísérte a mesék, irodalmi művek megismerése, dramatizálása, melyeknek bemutatásával egymást örvendeztették meg a gyerekek a záró esten. Az élmény-gazdag programsorozatot kivetített képek és videók bemutatásával idéztük fel- tájékoztatott Mesterházyné Gyimesi Ilona a Polgármesteri Hivatal Köznevelési Irodájának vezetője, aki 28. éve vezette a felsőcsatári tábort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!