Szombathely

2017.04.05. 18:55

Harmincéves lett az iskola, műsort adtak a diákok

Szombathely - Megtelt a színházterem az Oladi Általános Iskolában a jubileumi gálaműsorra, és iskolatörténeti kiállítás is nyílt.

Vas Népe

Mozgalmas harminc év van az intézmény mögött - hangzott el a jubileumi ünnepségen.

ZÖLD ÉS NYELV

Idén tízéves az angol-magyar két tanítási nyelvű oktatás: sok tanuló középfokú nyelvvizsgával zárja tanulmányait az Oladi Általános Iskolában. Öt éve, hogy elnyerte az intézmény az Örökös Ökoiskola címet - ez is bizonyítja az elkötelezett környezeti oktatást, nevelést.

Az egyik vidámra sikerült jubileumi műsor a színházteremben
Fotó: Szombathelyi önkormányzat

EGÉSZSÉG

A testi és a lelki egészség is fontos volt az elmúlt években. Rendszeres például az "egészség projekthét". Ennek keretében gyakran tartanak például vitamintál-bemutatókat a diákok. Kivette a részét az Oladi Általános Iskola a Szombathely a segítés városa újraélesztési projektből, és már 1995 óta ismerkednek a diákok a D.A.D.A. oktatással, a rend-őrség biztonságra nevelő programjával.

ÜNNEP

Fotókkal és gyerekrajzokkal is ünnepel az Oladi Általános Iskola, valamint helytörténeti és iskolatörténeti kiállítást is nyitottak a harmincéves intézményben. Osztálykönyveket is közzétettek: azt mutatják be, milyen élményeket szereztek múzeumi foglalkozásokon, városnézéseken. Nem mellékesen nagyszabású gálaműsorral, zenével és tánccal mutatkoztak be az iskola tanulói. Velük ünnepelt mások mellett dr. Puskás Tivadar polgármester és Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!