Szombathely

2014.10.25. 10:24

Harmincnyolc zsák szemetet szedtek össze

Sok önkéntes segítségével sikeresen zárult a szombat délelőtti szemétszedés. A korábbiakhoz képest sokkal többen vettek részt a HÁROFIT eseményén.

Lisztmayer Zsófia

A Hátrányos Helyzetű Roma Fiatalokat Támogató Közhasznú Szervezet (HÁROFIT) szervezésében szombat délelőtt tartottak önkéntes szemétszedést. Az akció keretében az Óperint utcát, a Körmedi utat, bekötőutakat és a Nárai utcát tisztították meg a hulladékoktól. Délelőtt 10 órára végeztek, addig körülbelül 38 zsák szemetet szedtek össze.

A HÁROFIT évente kétszer szervez hasonló eseményt, a korábbiakhoz képest szombaton többen vették ki részüket a munkából. Forgács Károlyné, a HÁTOFIT elnöke elmondta, hogy általában a Parkerdőt veszik célba a hasonló alkalmakkor.

– Örömmel tapasztaltam, hogy ezen a napon többen csatlakoztak hozzánk, mint korábban. Sokkal nagyobb volt az érdeklődés, a HÁROFIT-es önkénteseken kívül tizenöten jelentkeztek még a munkára. Összesen majdnem negyvenen voltunk, a legtöbben az újságból, illetve a hirdetésünkből értesültek az akcióról.

Forgács Károlyné hozzátette, hogy leginkább sörös dobozokat, ásványvizes palackokat és zsebkendőket kellett összegyűjteniük. Az önkéntesek számára a HÁROFIT biztosította a pólót, kesztyűt és a zsákokat. A szemétszedés utána a Nárai utcában lévő irodában gyűltek össze ismét, hogy összegezzék a szemétszedés eredményeit és tapasztalatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!