Szombathely

2014.06.17. 09:50

10,5 milliárd forint hat újabb motorvonatra

Szombathely - Már készülnek az újabb GYSEV FLIRT motorvonatok a Stadler szolnoki üzemében. A jelenlegi négy mellé további hat darabot rendelt a vasúttársaság.

Burkon László

Az első GYSEV FLIRT vonatok tavaly decemberben álltak forgalomba a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalon, azóta több ezer utas élvezhette a járművek előnyeit. A flotta fejlesztése folytatódik: 2015 első negyedévéig további hat új zöld-sárga FLIRT érkezhet. A hatból három motorvonat várhatóan már idén őszre elkészül. Az új vonatokkal a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonal mellett a Sopron–Győr vonalon, illetve a Hegyeshalom–Csorna–Porpác vonal most induló villamosítási munkáit követően Csorna és Szombathely között is találkozhatnak majd az utasok.

Az első négy kocsiszekrény már elkészült a szolnoki üzemben. Fotó: GYSEV ZRT.

A hat darabos flotta beszerzése mintegy 10,5 milliárd forintba kerül, ezt teljes egészében EU-támogatásból finanszírozza a vasúttársaság.

Az új járművek energiafelhasználása jóval kisebb a korábbiakénál, így minimalizálható a vasúti közlekedés környezetterhelése. A kocsik belépőtere multifunkcionális, azaz igény szerint egyaránt alkalmasak kerékpárok elhelyezésére, vagy a lehajtható ülések felhasználásával az ülőhelyek számának növelésére. Az alacsonypadlós konstrukció ugyancsak biciklibarát, a nyári hőségben pedig a légkondicionáló berendezések teszik igazán kényelmessé az utazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!