Szombathely

2015.03.27. 11:39

Helyeztek-e el szombathelyi pénzeket a Buda-Cash-nél vagy a Quaestornál? - Balassa Péter Jobbik-képviselő levélben érdeklődik az aljegyzőnél

Szombathely - Balassa Péter a brókerbotrány kapcsán pénteken levelet juttatott el dr. Károlyi Ákos szombathelyi aljegyzőnek: a Jobbik önkormányzati képviselője arról kér tájékoztatást, hogy vannak-e önkormányzati pénzek valamely brókercégnél.

„A 2015-ös brókerbotrány során kiderült, hogy néhány önkormányzat az érintett pénzügyi vállalkozásokban tartotta a megtakarításait. Az érintett cégek működését az NMB sorra felfüggesztette. Ezúton szeretném kérni Öntől: tájékoztasson, hogy önkormányzatunk helyezett-e el pénzt a Buda-Cash Brókerház Zrt.-nél, a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, a Qaestor-csoporthoz tartozó Quaestor Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt.-nél, a DRB-bancsoport valamely intézeténél (...). Továbbá kérem, tájékoztasson arról, hogy az önkormányzat mely pénzintézetnél tartja a pénzét, mely bank kezeli a bankszámláit", áll egyebek mellett a képviselő levelében.

Balassa Péter sajtótájékoztatóján közölte: arra számít, hogy az áprilisi közgyűlésen terítékre kerül ez a téma. Elmondta azt is, hogy az aljegyzőnek címzett levél országos Jobbik-kezdeményezés része: azoknál az önkormányzatoknál, ahol a testületben van jobbikos képviselő, a napokban hasonló tartalmú levelet kapnak a jegyzők. Balassa Péter sajnálatosnak tartja, hogy Magyarország mára „az EU egyik legkorruptabb országává" vált, a Jobbik szerint „ezekért az állapotokért az elmúlt 25 év valamennyi – jobb- és baloldali – kormánya egyaránt felelős". A Jobbik szerint teljes körű elszámoltatásra van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!