Szombathely

2016.05.30. 14:41

Horvát küldöttség járt Vas megyében

Megyei szintre terjesztik ki a horvát-magyar kapcsolatokat, Szombathelyen járt Sisak-Moslovina megye küldöttsége.

Cseszkó Tamás

Anita Sinjeri Ibrišević elnökhelyettese vezette azt a delegációt, mely Moslovina megyéből érkezett azzal a céllal, hogy még szorosabbra fűzzék a kapcsolatot térségünkkel. Mint ismeretes, Sisak városa tavaly írt alá együttműködési megállapodást Szombathellyel, és a megyei horvát önkormányzatnak is hároméves kapcsolata van a horvátországi vezetőkkel.

fotó: Cseszkó Tamás

A mostani találkozón az elnökhelyettest elkísérte Željko Maljevac, Sisak – Moslovina megye lapjának főszerkesztője és Ivica Pandža Orkan, tanácsos, nyugalmazott ezredes is. Gagyi Levente, a Vas Megyei Közgyűlés Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottságának elnöke a találkozót követően lapunknak elmondta: a kapcsolatok megerősítése érekében megegyeztek abban, hogy még idén előkészítenek és aláírnak egy együttműködési megállapodást megyei szinten is.

- Az eddigi oktatási és kulturális kapcsolatokat a gazdaságra is szeretnénk kiterjeszteni, elsősorban a termálturizmus területén  - fogalmazott a megyei vezető, aki Krizmanich Istvánnal, a Vas Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnökével és a nemzetiségi képviselőkkel fogadta a delegációt. Az egyeztetést követően a vendéglátók és a vendégek közösen utaztak Felsőcsatárra, ahol a horvát napon vettek részt, de meglátogatták a Horvátzsidányban élőket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!