2015.08.21. 10:27
Így készítsd el otthon a Karnevál fagyiját - itt a Hedónia receptje
Szombathely - Mint arról már korábban beszámoltunk, az idei Savaria Történelmi Karnevál szakértő zsűrije megválasztotta a rendezvény tortáját, borát, fagylaltját. A torta receptjét már közöltük itt a vaol.hu-n. Most mutatjuk, hogyan is kell elkészíteni a karnevál fagylaltját a Hedóniát.
Hedónia
Tejes fagylaltalap
750 ml víz
125 g cukor
75 g sovány tejpor
40 g tejszín
40 g trirapido 5O (kötőanyag)
20 g dextróz
8 g crema volumina
Mézes datolya
100 g magozott datolya
Sós Karamellszósz
100 g cukor
100 g tejszín
só, ízlés szerint
Kesudió pörkölve
A tejes fagylaltalapnál a száraz összetevőket kikeverjük a folyékonyakkal és a habosítóval. 15 perc pihentetés után botmixerrel egynemüsítjük.
A datolyát a vízbe tesszük a mézzel és összefőzzük, míg pépes nem lesz a datolya. A karamellszószhoz megpirítjuk a cukrot, doboscukrot főzünk, majd tejszínnel felöntjük, olvadásig kevergetjük és sóval ízesítjük. Majd teljesen kihűtjük. A kesudiót feldaraboljuk és szárazon megpirítjuk. A fagylaltalapot elturmixoljuk a mézes datolya háromnegyed részével, fagyasztjuk. Pörkölt kesudióval rétegezzük , karamellszósszal variegáluk, a maradék datolyával díszítjük!
Jó étvágyat!