Szombathely

2015.08.21. 10:27

Így készítsd el otthon a Karnevál fagyiját - itt a Hedónia receptje

Szombathely - Mint arról már korábban beszámoltunk, az idei Savaria Történelmi Karnevál szakértő zsűrije megválasztotta a rendezvény tortáját, borát, fagylaltját. A torta receptjét már közöltük itt a vaol.hu-n. Most mutatjuk, hogyan is kell elkészíteni a karnevál fagylaltját a Hedóniát.

Hedónia

Tejes fagylaltalap

750 ml víz

125 g cukor

75 g sovány tejpor

40 g tejszín

40 g trirapido 5O (kötőanyag)

20 g dextróz

8 g crema volumina

 

Mézes datolya

100 g magozott datolya

 

Sós Karamellszósz

100 g cukor

100 g tejszín

só, ízlés szerint

 

Kesudió pörkölve

A tejes fagylaltalapnál a száraz összetevőket kikeverjük a folyékonyakkal és a habosítóval.  15 perc pihentetés után botmixerrel egynemüsítjük.

A datolyát a vízbe tesszük a mézzel és összefőzzük, míg pépes nem lesz a datolya. A karamellszószhoz megpirítjuk a cukrot, doboscukrot főzünk, majd tejszínnel felöntjük, olvadásig kevergetjük és sóval ízesítjük. Majd teljesen kihűtjük. A kesudiót feldaraboljuk és szárazon megpirítjuk. A fagylaltalapot elturmixoljuk a mézes datolya háromnegyed részével, fagyasztjuk. Pörkölt kesudióval rétegezzük , karamellszósszal variegáluk, a maradék datolyával díszítjük!

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!