Szombathely

2016.06.22. 18:22

Így szurkoltak Szombathelyen

A város legnagyobb szurkolói csarnokában, az Epcos szurkolói házban ismét sikerült emelni a tétet.

Budai Dávid

Mindenből több volt. Többen álltak csalódottan percekkel a meccs kezdete előtt, mivel nem fértek már be a Sportházba. Több volt a fiatal. Mellettem például egy két és fél éves kislány ült. Jobban ment az éneklés. A portugál himnusz után szó nélkül felállt mind az ezer ember, így a magyar himnuszt már állva fogadtuk. És természetesen a szurkolásban is több volt a szenvedély. Így amikor a portugálok reménységét mutatta a kamera olyan füttykoncertet adtak a szurkolóház ultrái, hogy ez egyszer nem lettünk volna Cristiano Ronaldo helyében. Viszont amikor gólt rúgtunk a portugáloknak akkor nagyon-nagyon jó volt magyarnak lenni. A szombathelyi közönség tarthatna kurzust gólörömből, ami egyébként ugyanolyan, mint otthon csak tovább tart és ezerszer hangosabb. Dzsudzsák második góljánál gyakorlatilag elszabadult a pokol, olyan euforikus hangulatba került a Sportház, hogy csak azért nem tudunk róla objektíven tudósítani, mert mi is szinte eszünket vesztettük.

Így szurkolnak egy szombathelyi multi dolgozói - még a munka is leállt a meccs idején

A szombathelyi Iqor-ban még a termelést is leállították a magyar-portugál meccs idejére, hogy mindenki együtt szurkolhasson a hazaiaknak.

A cég éttermében minden és mindenki készen állt a szurkolásra. Az asztalokon szotyi, mogyoró, chips sorakozott, a falakon és a kezekben zászlók. Az izgalom a mérkőzés előtti percekben a tetőfokára hágott, a gyár dolgozói egy emberként énekelték a Himnuszt a játékosokkal. A meccs kezdete után a jó hangulat, és a Ria-Ria-Hungária rigmusa töltötte meg a termet.

Pajor Attila, a cég ügyvezetője elmondta, hogy nagyon könnyű volt meghozni a döntést, hogy leálljon a munka a meccsek idejére. Ez nagyon fontos a nemzetnek, a magyar embereknek. Emellett a közös meccsnézésekkel a win-win elv érvényesül: a dolgozók is boldogok lesznek, közösen élik át a pillanatot, így munkába is jobb szívvel jönnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!