Szombathely

2016.05.15. 10:36

Ismét a BV az abszolút győztes – egyenruhások a II. Uniformis Kupán

Szombathely – Ezúttal nem esethez riasztották az egyenruhásokat: a II. Uniformis Kupára tűzoltóautókkal érkezett a katasztrófavédelem állományának egy része. A vándorkupáért versengtek a közfeladatot ellátó szervek – végül a tavalyi győztes, a büntetés-végrehajtás vitte el a fődíjat.

Simán Klára

- Azokat az egyenruhás testületi szerveket hívtuk össze most második alkalommal május második hétvégéjén, akik a mindennapok baleset- és bűnügyeiben, az „eseteknél" rendszeresen találkoznak egymással: itt vannak a rendőrség, a büntetés-végrehajtás, az adóhivatal, a közterület-felügyelet, az önkormányzat, a polgárőrség, a honvédség, az ügyészség és a katasztrófavédelmi igazgatóság szakemberei, a mentők és a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola csapata is – mondta el Horváth Zoltán, a Vasi Rendőr Szabadidő és Sportegyesület elnöke. Hozzátette, hogy amellett, hogy a cél a vándorkupa megszerzése, a verseny ennél sokkal többről szól: így kicsit jobban megismerhetik egymást azok, akiknek egy-egy helyszínen (hivatásukból adódóan) muszáj találkozniuk. Hozzátette, hogy már így is nagyon jó a kapcsolat közöttük; nemcsak vezetői szinten tudnak hatékonyan és közösen gondolkodva együttműködni, hanem az operatív munkákban is, nap mint nap.

- Tavaly még csak három sportágban versenyeztek a résztvevők: a kispályás labdarúgó torna és a teke mellett a főzésben mutatták meg tudásukat; idén már bikarodeó, légpuska-lövészet és kötélhúzás is szerepelt a programban – tette hozzá Horváth Zoltán. Mint kiderült, a változékony időjárás ellenére is mintegy 250 résztvevője volt az egész napos rendezvénynek.


Az Arborétum Sportlétesítmény parkolójának felét tűzoltóautók foglalták el:

- A szolgálatban lévő állomány is eljött a versenyre, megmérettetik magukat. Mivel náluk van minden olyan eszköz, amely ahhoz szükséges, hogy a két perces riasztási időt szükség esetén most is tartani tudják, így nem volt akadálya a részvételüknek – közölte a helyszínen Erdélyi Krisztián, tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. Hozzátette, hogy a főzésnek köszönhetően az állomány számára még az aznapi ebéd is elkészült.

A rendezvényen dr. Tiborcz János, rendőr dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Varsányi Péter, a Szombathelyi Közterület-felügyelet igazgatója, Hollósi Gábor, rendőr ezredes, a BM Rendészeti Szakközépiskola Körmend igazgatója, és Tóth Tamás Tibor bv. dandártábornok, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka is megjelent.

- Az elmúlt évben is mi nyertük meg a vándorkupát, amelyet most visszahoztunk az idei győztesnek, sőt egy három literes pezsgőt is nekik szántunk. Az idei cél is természetesen a tisztes helytállás – mondta el Tóth Tamás Tibor azt megelőzően, hogy ismét ők nyerték meg a vándorkupát, és persze az említett pezsgőt is. A parancsnok kiemelte, hogy a kollégáiknak a fizikai felkészültségi szintjéről évente egy alkalommal számot kell adni, ez alapkövetelmény. Hozzátette, hogy az plusz érték most, hogy a csapat többsége szabadidejében éppen ezen „sportágaknak" hódol: a labdarúgásnak, a tekének és a főzésnek.

- Kiemelten hasznosnak tartom, hogy a hasonló körben dolgozó szervezetek kötetlen formában is tudnak ilyenkor találkozni: a szakmai munkát ugyanis segíti az, hogy más aspektusból, emberileg is megismerjük egymást – jelentette ki a parancsnok, aki hozzátette, hogy a mindennapi nehéz munka is oldottabbá válhat ezektől a találkozásoktól.

Az abszolút győztes és a vándorkupa tehát ismét a büntetés-végrehajtáshoz került a II. Uniformis Kupán, az összetett verseny második helyezettje a mentők csapata lett, a dobogó harmadik fokát pedig a rendőrség foglalhatta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!