Szombathely

2013.12.09. 16:45

Ismét lefújták a Weöres Sándor szobrot

Szombathely - Újra összefirkálták a Weöres Sándor szobrot. A Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. (SZOMPARK) feljelentést tett.

Farkas Eszter

Egy hete számoltunk be arról, hogy ismeretlenek kék festékkel mázolták össze a költő a Megyei Művelődési Központ és a Savaria Egyetemi Központ közötti sétányon lévő, bronzból készült szobrát, Veres Gábor szobrászművész alkotását. Hétfő reggelre ismét összefirkálva találták a Weöres Sándor szobrot. A tettesek ugyanolyan kék festéket használták, mint egy hete.

- Mivel rövid időn belül másodszor is összefirkálták a Weöres Sándor szobrot, hétfőn feljelentést tettem a rendőrségen. Feltehetően ugyanazok firkálták össze a szobrot, mint legutóbb, hiszen ugyanolyan festéket használtak, ráadásul legutóbb is vasárnapról hétfőre történt a rongálás - mondta el a Vas népének Kiss Dávid, a Szombathelyi Parkfenntartási és Temetkezési Kft. ügyvezetője.

A szobrot egyébként már szerda reggel megtisztítják a Szompark Kft munkatársai.

Az idén, Weöres Sándor születésének századik évfordulóján ez már a harmadik alkalom, amikor egy köztéren álló Weöres-szobrot megrongálnak. Szeptemberben Csöngén a Weöres Sándor emlékház előtt álló, szintén bronzból készül mellszobrot döntötték le, törték össze és lopták el tolvajok, akkor rövid időn belül elfogtak őket a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!