Szombathely

2016.10.16. 17:17

Ismét lehet pályázni - Felújítandó ingatlanokat is kínál a szombathelyi önkormányzat

Szombathely - Újra kijelöltek néhány önkormányzati tulajdonú lakást bérbe-adásra a vasi megyeszékhelyen. Felújított és helyreállítandó is szerepel a listán.

Vadas Krisztina

A legfontosabb kitétel, hogy a megpályázott lakás nagysága nem haladhatja meg a pályázó jogos lakás-igényét, amely egy beköltöző személy esetén egy lakószoba, két-három személy esetén két lakószoba, négy személy esetén két és fél lakószoba, öt-hat személy esetén pedig három lakószoba.

Ha komfortos és összkomfortos helyreállított lakást szeretnénk, négy ingatlan közül választhatunk. Ezek a Király, a Kisfaludy, a Szelestey és a Széll Kálmán utcákban találhatók, mind egyszobásak, havi bérleti díjuk húszezer forint körül mozog. Helyreállítandó lakások esetében hat közül választatjuk ki azt, amelyben a legtöbb fantáziát látjuk. Ezek a Bem József, a Dr. Szabolcs Zoltán és a Petőfi Sándor utcában találhatók. Többségük felújítási költsége 250-300 ezer forintba kerülne, de akad olyan is, amelyre csaknem 800 ezer forintot kell költeni. A ráfordított összeg később beleszámít a bérleti díjba. A lakásokat előzetesen meg lehet tekinteni, az időpontok a város honlapján olvashatók. Aki úgy dönt, hogy szeretne pályázni, az űrlapot november 7-éig nyújthatja be a a polgármesteri hivatal földszinti ügyfélszolgálatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!