Szombathely

2014.08.26. 17:30

Isten sosincs offline

Szombathely - Elindult a Szombathelyi Egyetemista Lelkészség tábora. A fiatalok közösségépítő foglalkozások, beszélgetések mellett a várossal is megismerkednek majd.

Boros Patrícia

Immár harmadik alkalommal nyitotta meg kapuit a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészség egyetemisták számára rendezett tábora. Az eseménynek a Martineum Felnőttképző Akadémia ad otthont. A rendezvényre idén csaknem ötven diák érkezett az ország különböző pontjairól.

- Ez az esemény a városban párhuzamosan futó gólyatábornak a keresztény alternatívája. A tábor idei mottója: Isten sosincs offline . Ez a mondat azt hivatott kifejezni, hogy Isten mindig elérthető és közel van hozzánk. Az első napon közösségépítő foglalkozásokon vehetnek részt a fiatalok, a második nap pedig a liturgia és az imádság köré szerveződik. A tábor utolsó napján a sportolás és vetélkedők mellett az egyetemistáknak lehetősége nyílik megismerkedni a várossal is - mondta el Németh Norbert katolikus egyetemi lelkész.

A táborozók már a regisztráció ideje alatt is jól elbeszélgettek. A képen Rónai Lilla, Kirchknopf Márton, Molnár Virág, Áder Andrea, Fábián Zsófia és  Csire Zsuzsanna (Fotó: Boros Patrícia)

A szombathelyi Fábián Zsófia már tapasztalt táborozó, ugyanis minden évben ellátogat a rendezvényre.

- Azért jövök el minden esztendőben, mert itt új embereket ismerhetek meg és találkozhatok a távolabb lakó barátaimmal. Emellett a programok is nagyon érdekesek - mondta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!