Szombathely

2014.07.31. 17:53

Isztriai üdvözlet

Gyorsan nyaralós hangulat kerekedett csütörtökön a Savaria Múzeumban, a Falu az Adrián című kiállítás megnyitóján. Tamburazenekar játszott, Isztria borait is meg lehetett kóstolni.

Ölbei Lívia

Csapláros Andrea, a Savaria MHV Múzeum igazgatója mindenekelőtt örömének adott hangot, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend az intézmény Adria-sorozata. A projekt hetedik bemutatója a Falu az Adrián című minikiállítás, amely a Pazinban található Isztriai Néprajzi Múzeumból érkezett Szombathelyre, és amely – amint arra dr. Lidija Nikocevic, a pazini múzeum igazgatója köszöntőjében fölhívta a figyelmet, az élénkülő „agroturizmus” szempontjai szerint mutatja be az Isztria belsejében új életre keltett falusi életet, különös tekintettel a virágzó borkultúrára.

A megnyitón horvát és magyar nyelven mondott köszöntőt Ivan Busic, a Horvát Köztársaság budapesti nagykövetségének tanácsonoka, kiemelve, hogy reményei szerint ez a kiállítás is hozzájárul a két ország közötti kapcsolatok erősítéséhez. Az eseményen a magyarországi, Vas megyei és szombathelyi horvát szervezetek, valamint horvátok lakta vasi települések is képviseltették magukat. A lövői, péterfai és nardai fiatalokból verbuválódott tamburazenekar emelte a hangulatot. Bár élő zene már nem lesz, magyar feliratos film is pereg a szeptember közepéig nyitva tartó tárlaton.

Címkék#Szombathely

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!