Szombathely

2015.08.25. 16:15

Itt lesznek útlezárások Szombathelyen

Szombathely - Utakat zárnak le, forgalmat terelnek el néhány napra. Most mindent megtudhat arról, hogy mikortól és hol kell változtatnia közlekedési szokásain, de azt is eláruljuk, hol lesznek a lelátók és honnan indulnak a taxik.

Budai Dávid

Utakat zárnak le, valamint forgalomkorlátozásokra is számítania kell a Savaria Történelmi Karnevál miatt. Már kedden éjféltől lezárták a II. Rákóczi Ferenc utca a Batthyány tér körforgalom és Thököly utca közötti szakaszát, majd szerda éjfélkor a Kossuth Lajos utcát és a Bejczy utcát is teljes hosszában elzárják a forgalom elől. Ugyancsak kedd éjféltől forgalomkorlátozásra kell készülni a Thököly Imre utca – Mátyás király utca körforgalom kereszteződésénél, a Thököly Imre utca Szent Márton utcai torkolatánál, a II. Rákóczi Ferenc utca és a Légszeszgyár utca kereszteződésénél, a Zrínyi Ilona utca a Hunyadi utca és Batthyány tér közötti szakaszánál, a Batthyány tér körforgalomnál, valamint az Aréna utca a Vak Bottyán hídnál. Az említett forgalomkorlátozások egészen hétfő éjfélig tartanak. Csütörtökön 16 órától vasárnap éjfélig a Szent Márton utcai Gyöngyös patak híd és a Király utca 3. szám közötti szakaszt is lezárják. Aki a behajtásra engedélyt kapott fokozott óvatossággal, mérsékelt sebességgel, és a gyalogosok veszélyeztetése nélkül köteles közlekedni! Behajtási engedélyek igénylésére – a lezárt területre behajtáshoz – a rendezvényt megelőzően lesz lehetőség a Karneválirodában (Szombathely, Aréna u. 8.)

A helyi járatos autóbuszok a lezárás idején terelőúton haladnak, valamint a Mátyás király utca és a Thököly utca mindkét oldalán tilos lesz majd megállni. A rendezvény környékén és a lezárt területen belül engedéllyel közlekedőktől is azt kérik a szervezők, hogy tartsák be a KRESZ-szabályait, különösen a megállási-várakozási tilalmakat vegyék komolyan. A szabályok betartását a hatóságok ellenőrzik, a szabálysértőkkel szemben intézkedést kezdeményezhetnek. A megállási tilalmak a mentés és az autóbuszos közlekedés biztosítását szolgálják.

A lezárás telepítésével párhuzamosan a Kossuth Lajos utca felengedéséig az utcában kijelölt személy taxi várakozóhelyet a Thököly utcába telepítik át a két körforgalom közötti szakaszra.

A felvonulások pénteken és szombaton 19 órakor, vasárnap pedig 10.30-kor kezdődnek. A felvonulás útvonala: Thököly Imre utca–Bejczy utca–Kossuth Lajos utca–Hefele Menyhért utca –Berzsenyi tér–Széchenyi utca –Kőszegi utca–Mártírok tere–Király utca–Savaria tér–Szent Márton utca–Thököly Imre utca. A vasárnapi felvonuláshoz kapcsolódó zárás csak a szombati felvonulás elmaradása esetén lép életbe.

Fix, illetve mobil lelátók a felvonulások idején, az alábbi helyszíneken lesznek: egy darab a Városházával szembeni Fő tér szakaszon, egy darab a Szily János utcában a Püspöki palotánál az úttesten, két darab a Széll Kálmán utca és Király utca torkolatában két oldalon. A lelátók a felvonulások idején csak előzetesen váltott jeggyel vehetők igénybe. Forgalomkorlátozásra a felvonulások idején: pénteken és szombaton körülbelül 17 órától várhatóan 21 óráig, vasárnap pedig 9 órától körülbelül 13 óráig kell számítani a felvonulás útvonalán és az oda becsatlakozó utcákban. Szakaszos zárásra és elterelésre készüljön.

A rendezvényi terület teljes zárása idején szerda éjféltől hétfő éjfélig az alábbi terelő utakat veheti igénybe: Szent Márton utca felől a Hunyadi János utca–Szent Flórián körút–Mátyás király utca. Kiskar utca felől: Mátyás király utca–Szent Flórián körút–Hunyadi János utca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!