Szombathely

2017.08.13. 16:55

Izgalmakat ígér a KRESZ-tábor

SZOMBATHELY - Hétfőtől péntekig tart a KRESZ-tábor, ahol mindent megismerhetnek a gyermekek, ami a közlekedéssel kapcsolatos.

Cseszkó Tamás

- Több olyan program várható, amelyre nemcsak a táborozó gyermekeket, hanem minden érdeklődőt szeretettel várunk - mondta el lapunknak Sátory Károly, a KRESZ-park környékének önkormányzati képviselője.

- Öröm számomra, hogy ismét színes programokkal tudjuk megtölteni a KRESZ-parkot, a mostani táborban a gyermekek komoly ismereteket sajátíthatnak el a következő egy hétben - mondta a képviselő.

 

A kerékpáros táborban a résztvevők megismerkedhetnek egyebek között a KRESZ alapelveivel, bevezetik őket az elindulás, megállás rejtelmeibe, de azt is megtanulhatják, miként kell szabályosan közlekedni az úttesten. Hétfő délután egy autószerelő műhelyt is megtekinthetnek a tábor résztvevői, de kipróbálhatják a versenygokartot is. Kedden fél tízkor lesz az első nyilvános program, akkor az elektromos autókkal ismerkedhetnek meg a táborozók és a külsős vendégek is.

Délután a Kalandvárosban vezethetik le fölösleges energiájukat a táborozók, de környezetvédelmi totón is bizonyíthatják tudásukat.

Szerdán is lesz nyilvános program, délután a szombathelyi Fő téren láthatnak sport-autó-bemutatót az érdeklődők.

A csütörtök a táborozóké lesz, a közlekedési táblákkal ismerkedhetnek a gyerekek, délután céglátogatáson találkozhatnak különböző autókkal.

Pénteken pedig Kiss Norbert kétszeres, kamionos Európa-bajnok bemutatója várható, ez a program is nyilvános lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!