Szombathely

2016.01.08. 19:09

Jobbik: Költeni kell a kórházakra

Szombathely - A megfelelő, GDP-arányos finanszírozásban látja az egészségügy helyzetének javítását a Jobbik.

Bakos Ágnes

A szombathelyi Markusovszky kórház még viszonylag jó helyzetű, a legutóbbi összesítés szerint 107 millió forint adóssága van - hangzott el a Jobbik sajtótájékoztatóján. Novák Előd, a párt alelnöke, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának tagja és Balassa Péter szombathelyi önkormányzati képviselő a kórház bejárása után beszélt a hazai egészségügy finanszírozásának problémáiról. - Míg a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, addig az egészségügy GDP-arányos finanszírozása 5,6 százalékról 4,7 százalékra csökkent - mutatott rá Novák Előd. A szombathelyi kórház megújult belgyógyászati tömbjével kapcsolatban hangsúlyozta: kellenek az infrastrukturális fejlesztések, de „betonba ment” a rengeteg pénz, miközben a humánerőforrásra is nagy hangsúlyt kellene fektetni.

- Itt a határszélen különösen érezhető a nyugati országok elszívó hatása - hangzott el a tájékoztatón.

A politikusok az egészségügyi témában tartott tájékoztató után megkoszorúzták Wass Albert szobrát a kámoni Krisztus király templom előkertjében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!