Szombathely

2013.11.11. 18:18

Jogsértés, vagy sem?

Szombathely - Az elmúlt napokban több médiumban írtak arról, hogy felmerül a gyanú, hogy az MSZP szombathelyi frakcióvezetője, Czeglédy Csaba alpolgármesteri ideje alatt újabb jogsértést követett el – írta közleményében Lazáry Viktor alpolgármester.

Farkas Eszter

Mint azt Lazáry Viktor közleményében kifejti: a korábban adócsalásért és okirat-hamisításért elítélt szocialista politikus a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján az előző önkormányzati ciklusban a város főállású alpolgármestereként egy budapesti székhelyű kft.-nél is főállásban dolgozott, ami azonban ütközik az önkormányzati törvénnyel. Tekintettel arra, hogy Czeglédy Csaba ügye több kérdést is felvet, és a napvilágot látott információkat a frakcióvezető nem cáfolta, a mai nap folyamán Szombathely jegyzőjéhez fordultam annak érdekében, hogy az ügy kivizsgálása haladéktalanul kezdődjön meg. Ha a sajtóban megjelent információk megerősítést nyernek, az igazság kiderítése érdekében valamennyi érintett intézményhez és hatósághoz bejelentéssel fogok élni. Felszólítom Czeglédy Csabát, hogy haladéktalanul tisztázza magát a vádak alól, álljon ki a nyilvánosság elé, és nyilatkozzon arról, hogy követett-e el jogsértést, Ipkovich György volt polgármester pedig nyilatkozzon arról, hogy tudott-e Czeglédy kettős jogviszonyáról. A szombathelyieknek joga van megtudni, hogy milyen emberi minőséget képviselnek városunk szocialistái. Az üggyel kapcsolatban megkerestük az érintett Czeglédy Csabát is. Lapunknak elmondta: alpolgármesteri tisztsége mellett jogi előadóként is dolgozott főállásban.

– A három érintett évben 2007- től 2009-ig minden vagyonnyilatkozatomban szerepelt a jogi előadói állásom. Akkor ezen tevékenységemet senki sem kifogásolta. A Pesti-sracok.hu-n jelent meg a cikk, amelynél figyelembe kell venni, hogy szorosan a Fideszhez kötődő honlap. Helyreigazítási kérelemmel éltem, ha nem tesznek ennek eleget, bírósághoz fogok fordulni. Tudom azt, hogy sok érdeket sértettem az utóbbi időben. Aki pofont ad, az kap is. Ez egy nagyon gyenge válasz – hangsúlyozta Czeglédy Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!