Szombathely

2014.12.18. 18:51

A rászorulóknak 70 ajándékcsomagot osztottak - Joskar-Ola karácsony a Bercsényiben

Szombathely – Gyerekműsorok hangolták rá a felnőtteket a Joskar-Ola karácsonyra a Bercsényi iskolában.

Merklin Tímea

A gyerekek a színpadon erdei állatkáknak osztottak ajándékot, megmutatva az adakozás és az elfogadás örömét, a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány munkatársai pedig a környéken élő rászorulóknak. Csetényi Izabellától, az alapítvány kuratóriumi elnökétől megtudtuk: évente 30 csomagot szoktak adni karácsonykor, most pedig 70 csomagot tudtak összeállítani. Húszat egy két napos gyűjtésből, ötvenet pedig a szombathelyi önkormányzathoz benyújtott pályázat révén.

Parti Ádám átveszi a rokkantnyugdíjas édesanyjának járó csomagot Csetényi Izabellától, a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány kuratóriumi elnökétől.

- Tudom, milyen nélkülözni – mondta a közönségnek Kelemen Krisztián, a lakótelep városi képviselőjétől–, én sem arisztokrata családban nőttem fel. Sose feledjük el, hogy honnan jöttünk, és hogy bármikor lehetünk mi is rászorulók. Különösen karácsonykor kell segíteni. Mikor gyerek voltam, mindig áhitattal hallgattam apámat, aki az ágyam szélén ülve mesélt, és a meséknek az volt a vége: „Jó tett helyébe jót várj!" Én ma is hiszek ebben. Mi lehet nekünk a jó? Ha egy kicsit jobban odafigyelünk egymásra, ha egy kicsit többet törődünk egymással.

Az óvodások, iskolások és a baptista közösség műsora után az elsők között vette át a lakótelepen élő rászorulóknak név szerint járó csomagot a 25 éves Parti Ádám, aki rokkantnyugdíjas édesanyjával él, az édesapja meghalt. Testnevelő tanár végzettséget szerzett, de egyelőre anyagi okokból a vendéglátásban dolgozik. Azt mondja, ha megengedheti majd magának, hogy kevesebb pénzért vállaljon munkát, akkor majd azt csinálja, amit szeret, vagyis iskolában szeretne majd elhelyezkedni, hogy taníthasson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!