Szombathely

2014.08.21. 18:00

Jótanácsok a gondtalan időutazáshoz

Szombathely - A Savaria Történelmi Karneválra látogatóknak az önfeledt szórakozás mellett az alapvető vagyonvédelmi tanácsok és a közlekedésbiztonsági előírások betartásáról sem szabad megfeledkezniük.

Farkas Eszter

Erre hívja fel kiemelten is a figyelmet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A lopások megelőzése érdekében értékeiket ne hagyják őrizetlenül a karneválozók. Mobiltelefonjaikat, pénztárcájukat, valamint táskájuk tartalmát többször ellenőrizzék, utóbbit ne felejtsék nyitott állapotban! Autóikban értékeiket ne hagyják az utastérben, sőt lehetőség szerint ne is hagyják a járműben!

Kisgyermekes családoknál különösen fontos a gondos szülői magatartás, mivel csemetéikért az elsődleges felelősség a szülőket terheli. A rendőrség kéri, minden esetben beszéljenek meg találkozási pontokat, és hívják fel gyermekeik figyelmét a segítségkérés lehetőségeire, mutassák meg nekik az információs pavilonokat. Előfordulhat, hogy a fesztiváli forgatagban szem elől tévesztik őket. Ne késlekedjenek, haladéktalanul jelezzék ezt a hatóság munkatársainak.

A karnevál idején Szombathely belvárosában útlezárások, forgalomterelések okozhatnak kellemetlenséget a gépjárművezetőknek és növelhetik a tervezett menetidőt. Indulás előtt a szervezőknél vagy a rendőrség honlapján tájékozódjanak a lezárással érintett területekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!