Szombathely

2015.01.27. 14:10

Jótékonysági bál: hűtőmatracot vásárolnak a tombolán befolyt összegből

Átadták a városi jótékonysági bál tombolasorsolásának bevételét a Markusovszky kórháznak. 305 ezer forint gyűlt össze.

Szombaton rendezték meg a hagyományos városi bált a Savaria Múzeum nagytermében. Szombathely vezetői, közéleti személyiségei szórakoztak a nívós programon, amelynek tombolabevételét jótékony célra ajánlották fel. 305 ezer forint gyűlt össze, amelyet Puskás Tivadar polgármester kedden délelőtt adott át Nagy Lajosnak, a Markusovszky kórház igazgatójának.

Puskás Tivadar polgármester prof. dr. Nagy Lajos igazgatónak adja át a városi bálon összegyűlt összeget (Fotó: Médiaközpont)

Ezt az összeget egy speciális hűtőágy vásárolására fordítják, amely az újraélesztésen átesett betegek utókezelésében nyújt segítséget. Évente körülbelül 4-500 ember kerül be szívinfarktussal a szombathelyi kórházba, közülük 100-ra tehető azoknak a száma, akiket újra kell éleszteni. A kórház korábban rendelkezett ilyen eszközzel, de jelenleg nincs ilyen hűtőmatracuk, így ennek beszerzése nagy segítség az intenzív osztálynak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!