Szombathely

2014.04.19. 13:45

József Attila-est volt

Szombathely - Ha vannak a versmondásnak és a vershallgatásnak kellemes pillanatai, akkor ilyenben volt részük a zarkaházi irodalmi esten megjelenteknek.

Burkon László

A költészet napjának megünneplése meghívott vendégelőadókkal vált színesebbé az esten. Dr. Fűzfa Balázs egyetemi docens tartott előadást József Attila költészetéről, közben tanítványai, Galyas Cintia és Rozmán Kristóf verseket olvastak fel. Varga Bence pedig megzenésített verseket adott elő – tájékoztatta a Vas Népét Máté Ernőné klubvezető. Egy rögtönzött kiállítás is nyílt: a tablókon látható volt József Attila portréja, továbbá újságcikkrészletek a költő életéről és szerelmeiről. Az asztalon számtalan magyar költő fényképe állt kötetek, folyóiratok társaságában. Az irodalmi est hangulatát emelte az a hatalmas orgonacsokor, amelynek illata az egész termet betöltötte.

Dr. Fűzfa Balázs, Rozmán Kristóf, Galyas Cintia és Varga Bence. Fotó: Máté Ernőné

A terített asztalok körül az estébe nyúlt a társalgás. Szokásához híven Fehér L. Csabáné maga készítette húsvéti ajándékaival lepte meg a klubtársait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!